Antena Căutare

Tony Blair: "Slabiciunile Romaniei se vad peste tot si sunt la toate nivelurile"

Tony Blair, cel mai popular prim-ministru al Marii Britanii, a fost invitatul lui Mihai Gadea la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena3. Fostul premier britanic a vorbit despre vulnerabilitatile Romaniei, dar si despre punctele noastre tari si pozitia Marii Britanii fata de zona euro.

Blair nu a dat raspunsuri transante si nici nu a scos in evidenta problemele din Romania, dar a precizat insa ca slabiciunile se vad peste tot si sunt la toate nivelurile.


"Aveti un potential mare din punct de vedere economic, aveti resurse...si printul Charles spune acest lucru peste tot si lauda Romania", a spus Blair.

In ceea ce priveste viitorul Europei, fostul premier britanic sustine ca trebuie sa separam problemele pe termen scurt de cele pe termen lung, sa trecem peste problema monedei unice. "Europa unita este o optiune buna in acest moment", a declarat fostul premier britanic.

Acesta a refuzat sa raspunda ce ar face daca ar fi prim-ministru al Romaniei spunand ca "politica voastra este pentru voi, nu pentru mine".

"Cred ca trebuie sa construiti economia, sa largiti infrastructura, sa rezolvati anumite probleme politice care domina alegerile, trebuie sa va concentrati asupra unor reguli previzibile pe care oamenii sa le accepte, dar si mediul de afaceri si trebuie sa accesati capitalul financiar al lumii", a continuat Blair.Tony Blair, fostul premier al Marii Britanii, a venit astazi in Romania sa vorbeasca elitei politice si economice despre viitorul Europei. La 59 de ani, Tony Blair este printre cel mai bine cotati vorbitori din lume, iar orientarea spre ideologia socialista nu l-a impiedicat sa devina multimilionar din sustinerea de discursuri private. Un minut de speech poate sa coste si 10.000 de dolari.

foto: Intact Images

Ponta: "Voi accepta functia de premier numai dupa alegeri"... Deputatul Mihail Boldea s-a predat in Kenya...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x