Antena Căutare

Victor Ponta s-a intalnit cu Traian Basescu. Cei doi au cazut de acord asupra bugetului pe 2013

Premierul Victor Ponta s-a intalnit, marti, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu, unde au discutat despre negocierile cu FMI, bugetul pe 2013, fonduri europene si MCV. Cei doi nu au abordat problema reprezentarii Romaniei la viitorul Consiliu European, urmand sa aiba o noua discutie dupa ce Ponta va merge la Bruxelles.

Prim-ministrul si presedintele au cazut de acord asupra bugetului de stat, dar si asupra numirii lui Raed Arafat in functia de ministru al Sanatatii.

Temele de consultari comunicate Executivului au fost acordul stand-by cu FMI si Comisia Europeana - stadiul implementarii masurilor structurale, in perspectiva inceperii noii misiuni comune a institutiilor financiare, stadiul indeplinirii obligatiilor asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, dar si bugetul national pe anul 2013 - prioritizarea cheltuielilor bugetare astfel incat sa se asigure sustenabilitate si crestere economica.

Printre subiectele abordate s-a aflat afla si pozitia Guvernului in cadrul negocierilor privind viitorul Cadrul Financiar Multianual al Uniunii Europene (2014 - 2020).

„Presedintele Traian Basescu mi-a adresat o solicitare in baza prevederilor constitutionale sa avem o consultare pe aceste teme importante si bineinteles am raspuns pozitiv, nici nu aveam cum sa nu raspund. Pregatim discutia despre FMI si despre bugetul multianual 2014 - 2020, care este pozitia Guvernului”, a declarat Victor Ponta.

"Trebuie sa incepem sa discutam si despre perioada 2013 - 2016. Anul viitor expira actualul acord cu Fondul Monetar International (FMI) si eu cred ca e foarte bine pentru Romania sa aiba un nou acord tot de tip preventiv, nu trebuie sa mai luam bani anul viitor. Dupa cum stiti o sa avem o rata importanta de dat inapoi la FMI din ceea ce s-a luat in 2009 - 2010. Asa incat nu doresc sa mai imprumutam bani, dar un acord preventiv ne ajuta pentru imprumuturile pe piata libera”, a mai aratat premierul.

Sursa: Antena3

Raed Arafat a depus juramantul de investitura in functia de ministru al Sanatatii... Ponta, dupa intalnirea cu Basescu: Romania a iesit din recesiune. Un merit foarte mare il are ministrul de Finante...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x