Antena Căutare

Traian Basescu: Alegerile din 2012, organizate in conformitate cu noua Constitutie

Referendumul de validare a noii Constitutii ar trebui sa aiba loc simultan cu alegerile locale, iar legislativele din 2012 sa fie organizate dupa noua Lege fundamentala, a declarat presedintele Traian Basescu la televiziunea nationala.

"Acest Parlament a fost ales pe Constitutia existenta. Ce intentionez eu ca program este ca in perioada imediat urmatoare sa trimit pe circuit proiectul de revizuire a Constitutiei. Va trebui sa trimitem la Consiliul Legislativ pentru un aviz, apoi la Curtea Cosntitutionala", a declarat Traian Basescu.

Seful de stat a adaugat ca proiectul reia rezultatul referendumului, respectiv Parlament unicameral. "In acelasi timp, preia multe din hotararile Curtii Constitutionale, care au clarificat articole din actuala Constitutie, ca sa nu mai fie nevoie de interpretari", a mentionat Basescu.

Obligatia presedintelui este sa promoveze catre Parlament rezultatul referendumului, considera seful de stat.

"Am facut si o socoteala de timp. Ar fi corect ca referendumul pentru validarea Constitutiei sa se organizeze odata cu alegerile locale, in asa fel incat pentru alegerile legislative, localele vor fi in iunie, iar legislativele in noiembrie-decembrie... Alegerile din noiembrie - decembrie sa se desfasoare dupa noua Constitutie. Deci, exista un proiect de program ", a mai afirmat Basescu.

Liderul Romaniei crede ca parlamentarii nu se vor opune proiectului de revizuire a Constitutiei.

"Nu cred ca Parlamentul se va opune referendumului din 2009. Este de neconceput, pentru ca se precizeaza foarte clar in Constitutie ca suveranitatea poporului se manifesta in mod direct prin referendum. (...) Nu cred ca se va respinge revizuirea Constitutiei", a apreciat seful statului.

Potrivit lui Traian Basescu, proiectul de revizuire a Constitutiei vizeaza si relatia dintre presedinte si premier.

"Spre exemplu, la remaniere... Am scris clar ca numirea ministrului se face prin consultarea si acordul celor doi (presedinte si premier - n.r.), ca sa nu mai fim in situatia pe care am creat-o cu ocazia doamnei Norica Nicolai, cand am respins-o", a conchis Basescu.

Sursa: Antena3

Vanghelie, in SUA: Va participa la o conferinta cu Barack Obama si va cauta investitori... Ridicarea imunitatii lui Adrian Severin, discutata luni in PE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x