Antena Căutare

Traian Basescu anunta decesul Guvernului Boc

Basescu e in cautare de "oameni puternici". Sa-i puna ministri. A spus-o miercuri seara la TVR, intr-un fel de raport despre starea natiunii, cand s-a aratat nemultumit ca nici nu se stinsesera ecourile conferintei de presa ale delegatiei FMI, in care ne-au spus "strainii" in fata cat de rau stam, si unii ministri s-au si apucat sa anunte cresteri salariale in 2011.

"Asta arata incapacitatea de a fi puternic. Tara in criza are nevoie de oameni puternici", a decretat Traian Basescu, inventand o noua politica de stat - dupa "omul nou" si "rasa pura".

Cine sunt insa acesti ministri preamilostivi care s-au apucat sa ogoiasca durerile populatiei suferinde cu promisiuni de mariri salariale in 2011? Nu i-a indicat presedintele, dar s-au indicat singuri prin propriile declaratii - Emil Boc si Adriean Videanu -, declaratii reamintite prompt de moderatoarea TVR.

"Unde sunt acei oameni puternici, domnule presedinte?", a intrebat moderatoarea. "Nu stiu, asa trebuie sa fie. La noi (...) ne-am obisnuit sa facem politica datului. Noi dam. Si cand nu avem de unde dam si ingropam tara", a mai spus presedintele, acuzandu-i in principal, post-factum, pe Calin Popescu Tariceanu si guvernul sau ca "au distrus echilibrele financiare ale bugetului pentru voturi".

Anuntand ca este in cautare de oameni puternici, Basescu a facut practic necrologul Guvernului Boc, pe care la 1 septembrie vrea sa-l arunce in cusca grupurilor parlamentare ale PDL, pentru "o analiza". "Un Guvern sta daca este sustinut de parlamentari", a spus presedintele, in conditiile in care parlamentari precum Sever Voinescu si Cristian Preda ataca aproape zilnic Executivul. "Am promis-o partidului de guvernamant, asa ca o voi face", a anuntat el sacrificiul ritual, dar si modul in care se va spala pe maini de raspundere, pentru ca - nu-i asa? - "deciziile le iau Guvernul si Parlamentul".

Tot articolul, in Jurnalul National

Fostul premier Radu Vasile a ajuns in stare grava la spital... Presedintele, sanatos-tun: Basescu a petrecut aseara la Neptun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x