Antena Căutare

Traian Basescu, atac la politicieni: Performantele SRI, datorate neimplicarii partidelor

2010 a fost anul in care SRI a realizat cele mai bune performante, a declarat presedintele Traian Basescu, prezent la bilantul pe anul trecut al institutiei. Modernizarea rapida a SRI, a adaugat liderul Romaniei, a fost posibila pentru ca nu a putut fi influentata prin numiri de politicieni.

„Desi SRI s-a aflat intr-un proces de reorganizare, in paralel s-a desfasurat si activitatea operativa care a crescut in calitate. Anul 2010 a fost anul in care SRI a realizat cele mai bune performante, cel putin de cand stiu eu acest serviciu", a declarat Traian Basescu.

SRI trebuie sa se pregateasca pentru era informatica

Liderul Romaniei a precizat ca pregatirea SRI pentru era informatica este extrem de importanta si a insistat pe faptul ca restructurarea nu este un proces care incheie procesele de modernizare. „SRI trebuie sa dobandeasca calitatea de adaptare continua la realitatile operative", a precizat liderul Romaniei.

„Pregatirea noii strategii SRI in era informatica este un pilon important. (...) Am atentionat legat de noua strategia asupra unui lucru pe care l-am vazut din realitati. Adaptarea la era informatica nu trebuie sa neglijeze capacitatea de a culege informatie din sursa umana", sustine presedintele.

Basescu ii ataca din nou pe politicieni

La finalul discursului sau, Traian Basescu a declarat ca „modernizarea rapida a SRI a fost posibila pentru ca nu a putut fi influentata prin numiri de politicieni. „Din 2004, eu nu am mai acceptat nici un fel de interventie in numirile la nivel central sau judetean", a mentionat presedintele.

„Partidele ar putea sa priveasca la evolutia unui servicui mare in conditiile in care nu si-au exercitat influenta asupra numirilor in acest serviciu", a adaugat liderul Romaniei.

Basescu a mai atras atentia asupra riscului terorist, care ar putea creste urmare a interventiei din Libia.


Presedintele Traian Basescu a participat miercuri la sedinta de bilant pentru anul 2010 a Serviciului Roman de Informatii. La bilant, alaturi de conducerea SRI, au mai fost invitati consilierul prezidential pe probleme de securitate nationala, Iulian Fota, presedintele Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, deputatul Cezar Preda, dar si membri ai acestei comisii. Bilantul SRI pentru anul 2010 se va incheia in jurul pranzului cu o conferinta de presa.

Sursa: Antena3

Afacerea Baaklini: "Capsunica" lui Cocos, pe filiera Guineea... Ponta ii cere lui Vanghelie sa inceapa procedura de excludere a lui Severin din PSD...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x