Căutare Live

Traian Basescu: "Cand NATO va lua o decizie, Romania va fi acolo"

Presedintele Traian Basescu a explicat duminica in cadrul Telejurnalului de la TVR ca: "Romania nu are de ce sa se pronunte in problema interventiei militare din Libia. Am spus foarte clar ca Romania respecta rezolutia 1973 din 17 martie care prevede realizarea zonei de interdictie aeriana in vederea protejarii civililor".

"Problema este ca suntem ca un tragator care are o arma in mana si ii tremura degetul pe tragaci. Romania nu are de ce sa se pronunte. Am spus foarte clar ca Romania respecta rezolutia 1973 din 17 martie care prevede realizarea zonei de interdictie aeriana in vederea protejarii civililor. Consider ca un sef de stat care trage in propriul popor nu are niciun fel de legitimitate"Presedintele Basescu a declarat, dupa sedinta Consiliului European de vineri, 11 martie, ca instituirea zonei de interdictie aeriana ar trebui sa fie o misiune asumata de NATO, nu de Uniunea Europeana si ca "Romania nu sustine o solutie militara in Libia".

"Romania este total impotriva asumarii de catre Uniunea Europeana a initierii si realizarii unei zone in care sa nu se zboare, no fly zone, lucru pe care l-am sustinut si in Consiliu, aducand argumente, printre altele, chiar legate de misiunea Uniunii Europene. O astfel de misiune este o misiune pe care si-o poate asuma NATO si nu Uniunea Europeana. (...) In acest moment, Romania nu sustine o solutie militara in Libia. Consideram ca poate fi o eroare politica majora", a declarat presedintele Traian Basescu, vineri, 11 martie, dupa reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.sursa:Hotnews

Crin Antonescu: "PNL este pregatit sa revina la guvernare"... Parlamentul European deschide o ancheta in scandalul "Mita contra amendamente"...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri