Antena Căutare

Traian Basescu: D.I. Popescu, Vosganian si Videanu au contribuit la contractele "baietilor destepti" din energie

Traian Basescu sustine ca asa-numitii “baietii destepti” din energie au obtinut contractele cu ajutorul lui Dan Ioan Popescu, Varujan Vosganian si Adriean Videanu. Ultimii doi au contribuit la prelungirea acestora intre anii 2008-2014, “modificand insa conditiile de plata pana in 2018".


Presedintele il acuza pe fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian ca "minte cu nerusinare" atunci cand spune ca nu are nicio legatura cu aceste contracte.

"Dl Vosganian a mintit cu nerusinare tot timpul si le-a prelungit contractele fara sa-mi spuna. Va rog sa va imaginati ca Vosganian ii spunea presedintelui 'Nu pot sa va dau contractele, domnu' presedinte, sunt secrete. Presedintelui Romaniei ii spunea asta, cu tupeu. Mie imi spunea Vosganian ca sunt atat de secrete incat nu pot fi date", a afirmat seful statului.

Presedintele Basescu a precizat ca a cerut implicarea Comisiei Europene, prin DG Competition, pentru a "descalci" aceste contracte, in conditiile in care se pot dispune amenzi daca se constata ca este vorba de un sprijin mascat.

Traian Basescu a recunoscut ca nu are foarte multa putere de decizie in privinta contractelor din energie: "Cert este ca eu nu pot sa fac decat declaratii. Eu nu sunt nici ministru si nici ministrul nu poate intrerupe contractele, nu sunt nici director la Hidroelectrica".

foto: Intact Images

Mircea Geoana, OUT de la Senat! Interimatul, asigurat de PDL!... Dan Voiculescu: Ziaristii puterii, platiti in functie de numarul de "felicsi" din articol. Le pregatesc un &qu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x