Antena Căutare

Traian Basescu decide astazi daca promulga sau nu Legea pensiilor

Presedintele Traian Basescu trebuie sa decida daca promulga sau nu Legea pensiilor, dupa ce Curtea Constitutionala a respins miercuri contestatiile depuse de PNL si PSD. Magistratii au decis ca actuala forma a proiectului nu incalca Constitutia. Toti angajatii vor fi afectati de noua Lege a pensiilor, cu o singura exceptie - magistratii. Pensiile speciale vor fi recalculate, punctul de pensie ramane la 732,8 lei si anul viitor, stagiul de cotizare la bugetul de pensii va fi de minim 15 ani, iar cel complet de 35 de ani.


Pensiile speciale vor fi recalculate si vor fi integrate in sistemul unitar de pensii publice, iar punctul de pensie ramane la 732,8 lei si anul viitor, stagiul de cotizare la bugetul de pensii va fi de minimum 15 ani, iar cel complet de 35 de ani.

Persoanele care realizeaza venituri exclusiv din profesii liberale - manageri, asociatii familiale, drepturi de autor - sunt obligate sa achite contributii sociale. De asemenea, parlamentarii, diplomatii si cei platiti pe drepturi de autor sau PFA sunt asimilati sistemului public de pensii.

Pensionarea anticipata nu poate sa depaseasca 5 ani fata de varsta standard de pensionare, iar penalizarea maxima devine 45%, fata de 30% in prezent.

Liderii Opozitiei ameninta ca vor declansa procedura de suspendare a presedintelui din functie, daca acesta va promulga aceasta lege.

Elena Udrea: "Problema cu frunza din logoul brandului turistic al Romaniei a fost rezolvata"... Gigi Becali are loc sfant in Parlamentul European: Mi s-a repartizat fotoliul nr. 777...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x