Antena Căutare

Traian Basescu, fata in fata cu FMI, CE si BM

Delegatia comuna a Fondului Monetar International, a Comisiei Europene si a Bancii Mondiale a ajuns la Palatul Cotroceni. FMI incheie luni vizita de evaluare in Romania.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in cadrul discutiilor, ca Romania trebuie sa mentina politicile prudente.

Totodata, Basescu a precizat, la intalnirea de azi cu oficialii FMI, ca tara noastra "o duce mai bine" decat alte state din Uniunea Europeana.

"O ducem mai bine decat altii. Va multumim pentru evaluarea pe care ati facut-o. Romania a trecut prin cateva luni grele. Vom tine cont de ceea ce ne-ati spus, ca progresele pe viitor sa fie continuate", a aratat Traian Basescu.

Presedintele a mai spus ca eforturile Guvernului trebuie sa continue si sa evite masurile populiste, care au inceput sa fie propuse de unele partide politice.

Basescu a observat, de asemenea, ca "unii politicieni si-au inceput campania electorala si propun masuri populiste."



"Problema este, din ce am observat in ultimele zile, ca unii politicieni populisti au inceput sa se pregateasca de campanie. Nu, Romania trebuie sa ramana serioasa. Aceasta este mesajul meu catre dumneavoastra si asa va ramane si fara nici o promisiune care nu poate fi acoperita, precum in 2008, cand a fost generat dezastrul si romanii au suferit in 2009 si 2010", a declarat Traian Basescu.

Presedintele a adaugat ca lectia din anul 2008 nu trebuie uitata.

Misiunea comuna a FMI, CE si BM se afla la Bucuresti pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv si a modului in care au fost indeplinite tintele stabilite pentru prima jumatate a acestui an.

Rezultatele oficiale vor fi prezentate luni intr-o conferinta de presa a oficialilor europeni.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Basescu, dupa discutiile cu FMI, CE si BM: Renuntati la populisme!... Casa Ioanei Basescu valoreaza 1,5 milioane de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x