Antena Căutare

UPDATE! CCR: Suspendarea lui Traian Basescu, constitutionala. Crin Antonescu, presedinte interimar

Traian Basescu a ajuns luni, dupa ora 10,00, la Palatul Cotroceni, unde asteapta decizia Curtii Constitutionale cu privire la cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Parlament si presedintele suspendat.

UPDATE 23.15: Curtea Constitutionala va discuta marti sesizarea PDL privind neconstitutionalitatea modificarilor aduse la Legea de organizarea a referendumului

UPDATE 22.21: Curtea Constitutionala a validat suspendarea presedintelui Traian Basescu si a respins contestatiile PDL pe linie. Crin Antonescu este presedintele interimar al Romaniei. De asemenea, Curtea a validat si revocarile lui Vasile Blaga si a Robertei Anastase din functiile de presedinti ai Camerelor.

"In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a hotarat: Constata ca procedura privind suspendarea din functia de Presedinte al Romaniei a domnului Traian Basescu a fost respectata. Constata existenta imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei. Constata ca, in conformitate cu dispozitiile art.98 alin.(1) din Constitutie, interimatul functiei de Presedinte al Romaniei se asigura de presedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurentiu Antonescu", se arata in comunicatul dat publicitatii la incheierea sedintei Curtii.

Motivarea va fi prezentata in cuprinsul hotararii, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Hotararea este definitiva si general obligatorie si se comunica Parlamentului si Guvernului.

UPDATE 21.40: Sedinta Curtii Constitutionale s-a incheiat.

UPDATE 15.00: Traian Basescu participa la sedinta-cheie a CCR: "N-as fi vrut sa nu ramana direct punctul de vedere al presedintelui legat de ce s-a intamplat saptamana trecuta si cred ca este important chiar pentru istoria noastra".

UPDATE 14.30: Ordinea de zi a sedintei Curtii Constitutionale a fost modificata. Judecatorii dezbat, inclusiv, revocarea lui Vasile Blaga si a Robertei Anastase de la sefia Parlamentului, dar si legea atributiilor CCR si legea referendumului.

Curtea Constitutionala a Romaniei va discuta luni, incepand cu ora 14.00, imprejurarile care justifica interimatul in exercitarea functiei de presedinte al Romaniei dupa suspendarea lui Traian Basescu.

Potrivit Constitutiei, judecatorii CCR constata existenta imprejurarilor care justifica interimatul si rezultatul Parlamentului si Guvernului. Intre timp, Traian Basescu isi pregateste strategia de campanie la Palatul Cotroceni.


Suspendat de Parlament, seful statului a venit si ieri la birou. In paralel, democrat-liberalii au inceput campania pentru referendumul din 29 iulie cu sloganul "Vara asta se poarta alb!" Albul, potrivit membrilor PDL, reprezinta lupta impotriva abuzurilor.

Daniel Chitoiu, desemnat presedinte interimar al PNL ... Victor Ponta reactioneaza dur la pozitia Germaniei: "Nu Angela Merkel va vota la referendumul din 29 iulie"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x