Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Adela

Traian Basescu merge la Bruxelles sa semneze Tratatul de guvernanta fiscala

Administratia prezidentiala a informat ca presedintele Traian Basescu va participa, joi si vineri, la Consiliul European de primavara de la Bruxelles, la finalul caruia va fi semnat Tratatul privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare. De asemenea, in cadrul Consiliului urmeaza sa fie luata si o decizie cu privire la acordare statutului de tara candidata la UE Serbiei.

Discutiile sefilor de stat si de guvern ai statelor membre ale Uniunii Europene se vor concentra la Bruxelles asupra masurilor de consolidare a Uniunii Economice a UE, atat in ceea ce priveste intarirea disciplinei fiscal-bugetare, cat si stimularea cresterii si a ocuparii fortei de munca.

Pe agenda Consiliului European figureaza, de asemenea, pregatirea pozitiilor comune ale UE care vor fi promovate in cadrul reuniunilor G8 (19-20 mai 2012) si G20 (18-19 iunie 2012), precum si al Conferintei Organizatiei Natiunilor Unite privind Dezvoltarea Durabila Rio+20 (20-22 iunie 2012).

Iar vineri, sefii de stat si de guvern din 25 de state membre vor semna Tratatul privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare.

Recomandari