Antena Căutare

Traian Basescu nu mai poate fi demis! A promulgat legea prin care seful statului poate fi suspendat cu noua milioane de voturi

Traian Basescu mai poate fi suspendat doar cu noua milioane de voturi! Presedintele a promulgat, luni, legea care prevede ca demiterea sefului statului trebuie aprobata la referendum de majoritatea cetatenilor inscrisi in listele electorale, potrivit unui comunicat de presa al Administratiei prezidentiale.

Pe 27 martie, Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a aprobat cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu la OUG 103/2009 privind referendumul, stabilind ca demiterea presedintelui Romaniei sa fie aprobata daca a intrunit majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi in listele electorale, conform Mediafax.

Cererea de reexaminare a lui Traian Basescu la OUG 103/2009 a fost adoptata cu 165 de voturi "pentru", unul "impotriva" si o abtinere.

OUG 103/2009 fusese respinsa initial de Parlament, iar presedintele Basescu a adresat Legislativului inca din noiembrie 2009 o cerere de reexaminare in sensul aprobarii actului normativ.

Initial, textul privind referendumul prevedea ca demiterea presedintelui Romaniei este aprobata daca a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul tarii, ale cetatenilor care au participat la referendum.

PRM a rupt alianta cu Partidul Noua Generatie. Gigi Becali: "Nu ne-am inteles la negocieri"... Andrei Chiliman: "Distrugem PNL daca oferim oamenilor aceste executii de partid"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x