Antena Căutare

Traian Basescu: Opozitia si UDMR-ul resping revizuirea Constitutiei

Presedintele Traian Basescu a vorbit, in cadrul unui interviu la postul public de televiziune, despre motiunea de cenzura a Opozitiei privind comasarea alegerilor de anul viitor, dar si despre revizuirea Constitutiei.

Basescu a explicat ca un moment potrivit pentru revizuirea Costitutiei Romaniei ar fi fost alegerile locale, dar "parlamentarii din Opozitie resping ideea revizuirii, la fel ca si UDMR-ul din Coalitie".

"Macar reducerea numarului de parlemtari la 300 trebuie sa se faca, mai ales ca exista o initativa in acest sens in Parlament. N-are importanta cui apartine, ea raspunde pe jumatate referendumului din 2009", a adaugat seful statului, subliniind ca "partidele din Coalitie pot face reducerea numarului de parlamentari la 300, daca vor. Pot face vot uninominal pur, daca vor".

"Parlamentarii vor trebui sa explice de ce nu se reduce numarul lor, si vor avea greutati sa explice de ce nu au respectat rezultatul referendumului din 2009", a conchis Basescu.

Foto: Intactimages

Basescu, atac la creatorul SMURD: Arafat e dusmanul aparitiei a inca unui sistem privat de sanatate... Paul Pacuraru, fostul ministru achitat pentru coruptie: "M-am imbolnavit subit de fapte penale"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x