Antena Căutare

Traian Basescu se va intalni la Bruxelles cu liderii Uniunii Europene

Scandalul din Parlamentul Europei l-a convins pe presedintele Traian Basescu ca a sosit timpul sa se intalneasca cu sefii Uniunii. Inainte de plecare, el le-a declarat jurnalistilor ca vrea sa lamureasca situatia aderarii Romaniei la zona Euro. Altfel spus, daca leul nostru va disparea sau nu in 2015.

De-o fi pace, de-i razboi ar fi o urmare fireasca. Dar pace nu prea exista, ci mai degraba un armistitiu temporar. E clar deja, dupa episodul de la Strasbourg, ca in razboiul politic intern s-au implicat fratii mai mari. Popularii si Socialistii europeni au dus un adevarat razboi al declaratiilor. Si dupa ce apele s-au mai calmat in oceanul politic european, ca un adevarat navigator de cariera, presedintele se pregateste de o vizita.

"O sa fac o vizita de lucru la Bruxelles, avand intalniri cu presedintele Consiliului European, Van Rompuy, cu presedintele Comisiei Europene, Manuel Barroso, si cu comisarul pentru justitie, Viviane Reding", a spus Basescu.

O fi sau nu un tur al victoriei, ramane de vazut. Presedintele Basescu a declarat ca unul dintre scopurile vizitei este problema aderarii la zona Euro.

"Deja aud analisti, politicieni care se gandesc, sa vedem daca ne intereseaza sau nu zona euro. Ramanerea in afara zonei euro ar fi drama pentru Romania, pe termen mediu si lung."

Cat despre cei care-i contesta si acum legitimitatea ca presedinte, Traian Basescu a preferat, de aceasta data, un raspuns diplomat.

"In ce priveste protestele, e un drept pe care cetatenii romani si l-au castigat, acela de a protesta."

FOTO: Intact Images

Comunicarea defectuoasa, cea mai mare greseala facuta de PDL in timpul guvernarii... Elena Udrea si Dorin Cocos, surprinsi la cumparaturi in Paris...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x