Antena Căutare

Traian Basescu, sanctionat pentru discriminare in declaratii legate de "tiganii care cersesc

Traian Basescu a fost sanctionat cu un avertisment de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), in doua dosare ce pun in discutie declaratii ale acestuia cu privire la "tiganii care cersesc" in Finlanda si "urmasii cu dizabilitati" ai unui monarh, informeaza Gandul.


"Nu poti sa ii spui finlandezului, tiganii nu au fost la Helsinki si nu au cersit. Ce poate sa faca diplomatia cand Guvernul constata ca tiganii cersesc agresiv, au inceput sa fure prin autobuze, ce poate sa faca diplomatia, pentru ca acolo e reactia opiniei publice?", a spus seful statului.

Mai mult decat atat, presedintele a vorbit despre conceptul de monarhie si afirmat, in cadrul aceleiasi interventii, ca "80% din romani sunt convins ca vor sa isi aleaga seful de stat". "Bun, rau, dar stiu ca il schimba. Ce te faci cu unul care e pe viata si mai lasa si mostenitori? Daca iese vreunul cu dizabilitati, ce te faci? Ramai cu el sef de stat?"

In urma acestor declaratii, membrii Consiliului au calificat cuvintele folosite ca fiind "discriminatorii" si au decis santionarea presedintelui cu un avertisment. Masura a fost aplicata in urma supunerii la vot, rezultatul fiind de 5 voturi "pentru" si 2 "impotriva".

Aceasta este cea de-a treia sanctiune de acest tip primita de seful statului de la CNCD, dupa cazul "tigancii imputite" din 2007, cand Basescu contestat decizia Combaterii Discriminarii, iar dupa un esec la Curtea de Apel Bucuresti, a obtinut anularea deciziei la Inalta Curte.

UPDATE! Votul deputatilor pe legea cainilor, amanat... Daune morale pentru consilierul lui „Miky Spaga”: Fanel Pavalache va primi 10.000 euro pentru ca a fost tinut cu fumator...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x