Antena Căutare

Traian Basescu: Trebuie facut tot ce se poate pentru invalidarea referendumului

Presedintele suspendat, Traian Basescu a declarat ca "trebuie facut tot ce se poate" pentru a fi invalidat referendumul de demitere a sa din 29 iulie, astfel incat "lovitura de stat" sa nu fie acoperita prin votul popular.

"Daca s-ar valida referendumul s-ar acoperi cu votul popular lovitura de stat si atunci trebuie facut tot ce se poate pentru ca referendumul sa nu se valideze si oamenii astia sa raspunda", a spus Basescu, adaugand ca daca, impreuna cu PDL, va ajunge la concluzia ca "boicotul este solutia", nu il va mai interesa procentul celor care voteaza pentru demitere sa.

"Sunt foarte multe elemente care arata clar decizia USL de a frauda acest referendum. Mie imi va fi imposibil ca prin reprezentantii PDL sa controlez ce se intampla acolo si atunci exista inclusiv riscul, daca in zilele urmatoare nu se amelioreaza conditiile, eu sa cer PDL sa nu fie reprezentat macar in sectiile de votare. Exista si acest risc. (...) Sa nu-si trimita oameni si sa boicoteze total referendumul ca nefiind organizat in conditii de securitate", a explicat Basescu. "De ce sa cer eu electorilor mei, sau nu electorilor mei, acelora care din revolta nu vor sa valideze lovitura de stat, de ce sa le mai cer sa mearga la vot?", a mai spus presedintele suspendat, precizand ca este posibil ca inclusiv el sa nu participe la vot.

Surse din PDL au declarat anterior ca liderii partidului de la centru si de organizatii judetene se vor reuni, marti, in sedinta Colegiului Director al partidului pentru a decide daca boicoteaza referendumul. Conform surselor citate, liderii PDL sunt convocati marti pentru a raspunde la intrebarea "Boicotam sau nu referendumul din 29 iulie?".

Pe de alta parte insa, Basescu a mentionat ca s-ar fi asteptat, in mod normal, la un vot in favoarea sa de aproximativ 35 de procente.

69% din populatie va vota pentru demiterea presedintelui potrivit ultimului sondaj Avangarde... Informatii-bomba in dosarul Boldea - Confesiunea unei prietene a deputatului PDL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x