Antena Căutare

Traian Basescu: Trebuie sa consideram ca suportul din afara nu exista

Traian Basescu a declarat, miercuri, in cadrul unui interviu, ca trebuie sa fim prudenti in ceea ce priveste cresterea economica, argumentand ca procentul de 4,4 % putea fi intuit daca se tinea cont de ponderea agriculturii.

Pe fondul unui an agricol foarte bun, care poate fi interpretat ca un rezultat conjunctural, alte segmente cu un aport important in cresterea economica au fost constructiile.

"Este clar ca unul din sectoarele care pot fi un motor de tractiune pentru cresterea economica il reprezinta constructiile, infrastructurile", a declarat presedintele Romaniei. In acest sens el a laudat activitatea Ministerului Transporturilor si cea a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru investitiile realizate.

"Guvernul a adoptat masuri de austeritate pe care toti le regreta. Pe de alta parte a concentrat resursele pe care le-a avut in constructii", a argumentat Traian Basescu, spunand ca investitiile facute au creat locuri de munca si au contribuit la cresterea PIB.

In sensul controlarii segmentelor neconjuncturale, Traian Basescu a amintit o masura luata de Guvern, prin care nu se vor mai sista lucrarile la drumuri in perioada sezonului rece.

Ministerele Dezvoltarii, Transporturilor si Mediului sunt ministere fundamentale in ceea ce priveste alocarea banilor pentru investitii in constructii, in infrastructura, a declarat presedintele. Daca ultimele doua sunt responsbile cu atragerea si alocarea fondurilor europene pentru proiectele mari, MDRT are la dispozitie sume mari pentru o multime de proiecte mici.

Intrebat despre criza din zona Euro si modul in care aceasta afecteaza planurile Romaniei de privatizare a companiilor de stat, Traian Basescu a declarat ca "trebuie sa consideram ca suprtul din afara nu exista". Seful statului sustine ca nu ne putem astepta ca Germania sa vina in Romania sa creeze locuri de munca, "fiecare stat are acum propriile probleme".

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

VIDEO! Adrian Nastase, in Cartea Recordurilor... Suspendarea lui Basescu, motivul excluderii lui Geoana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x