Antena Căutare

Traian Igas, favorit la functia de ministru al Internelor

Potrivit unor informatii de ultima ora, Traian Igas, liderul grupului PDL din Senat, este favorit in cursa pentru preluarea functiei de ministru al Internelor. Igas ar putea depune juramantul chiar astazi!

Traian Igas s-a nascut la 29 septembrie 1968, la Sibiu. In prezent, este liderul Grupului PD-L din Senat. Absolvent de Drept, Igas a fost, pe rand, consilier local, consilier judetean si deputat.

Sase nominalizari, un singur loc

Democrat-liberalii trebuie sa gaseasca un inlocuitor pentru Vasile Blaga.

Conducerea PDL a facut o lista cu sase propuneri pentru sefia Ministerului de Interne. Democrat-liberalii spun insa ca decizia finala apartine presedintelui Traian Basescu.

Unul dintre numele vechiculate pentru preluarea conducerii Internelor este al lui Gheorghe Emacu, actual secretar de stat in minister. Este avocat si a ocupat mai multe functii in ministerele Apararii si Internelor, dar are si experienta de ministru, pentru ca a condus Administratia Publica in urma cu 6 ani.

Sanse mari are si Dan Valentin Fatuloiu, de asemenea secretar de stat. El a mai condus IGP in 2001. Finul lui Traian Basescu, Gheorghe Falca, este un alt posibil inlocuitor al lui Blaga. Sansele sunt insa mici, pentru ca Falca are probleme nerezolvate cu legea. PDL ar putea merge si pe mana lui Traian Igas, liderul Grupului PD-L din Senat.

Bursa zvonurilor il da ca posibil ministrul al Internelor si pe Sorin Frunzaverde. In prezent presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, Frunzaverde este un lider cu influenta in partid. El a mai condus ministerele Mediului, Turismului si Apararii Nationale.

Boureanu nu exclude nici posibilitatea Blaga sa revina asupra demisiei dupa discutiile cu presedintele Traian Basescu, de la Cotroceni Blaga .

Traian Igas, noul ministru de Interne... Victor Ponta: Basescu vrea sa scape de Blaga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x