Antena Căutare

Traian Igas: Romania e pregatita pentru aderarea la spatiul Schengen

MAI si-a achitat toate sarcinile asumate pentru aderarea la Spatiul Schengen, iar Romania este pregatita sa apere granitele Europei, a apreciat ministrul Traian Igas, la prezentarea bilantului activitatii ministerului pe 2010.

"Putem spune fara echivoc ca Romania este pregatita sa apere granitele Europei",


Potrivit ministrului de Interne, citat de Mediafax, toate raportele de evaluare Schengen au confirmat ca Romania si-a indeplinit in totalitate obligatiile, iar Ministerul Administratiei si Internelor si-a achitat "cu brio" toate sarcinile asumate.

In 2010, Ministerul Administratiei si Internelor a trecut prin cea mai dura perioada a sa. Institutia s-a confruntat cu scandaluri de coruptie, angajati scapati de sub control, demisia ministrului Vasile Blaga in plin proces de aderare la Schengen si numeroase disponibilizari.

In septembrie 2010, peste 6.000 de politisti au participat la un miting de amploare. Sindicalistilor au protestat si in fata Palatului Cotroceni, unde au strigat injurii la adresa presedintelui si si-au aruncat caschete.

In replica, Traian Basescu si Emil Boc au renuntat, o perioada, la serviciile structurilor MAI.

In plus, mitingul politistilor a condus la demisia de onoare a lui Vasile Blaga din functia de ministru al Internelor, la data 27 septembrie.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Sorin Blejnar: Ponta mi-ar pune in carca si uciderea Elodiei... Victor Ponta: "Vom depune motiune de cenzura la asumarea raspunderii pe Codul Muncii"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x