Antena Căutare

"Trofeul calitatii": Adrian Nastase va ataca sentinta la CEDO

Adrian Miclescu, unul dintre avocatii lui Adrian Nastase, a declarat ca dupa condamnarea definitiva in dosarul Trofeul calitatii va fi facuta o sesizare la CEDO si, eventual, decizia va fi contestata pe cale extraordinara, insa acestea nu duc la suspendarea pedepsei.

Potrivit avocatului Adrian Miclescu, prin ramanerea definitiva a deciziei din dosarul "Trofeul calitatii" s-au epuizat caile ordinare de atac, astfel ca este indeplinita conditia pentru ca viciile procedurale din dosar sa poata fi contestate la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Avocatul a precizat ca pentru adresarea catre CEDO nu este obligatorie consumarea cailor extraordinare de atac prevazute de Codul de procedura penala, respectiv contestatia in anulare sau revizuirea de fond.

Miclescu a mentionat ca apararea lui Adrian Nastase se va adresa CEDO si, in paralel, va analiza temeinic oportunitatea de a introduce si o astfel de cale extraordinara de atac la instanta suprema.

Avocatul a mai aratat ca declararea unei cai extraordinare de atac nu suspenda sau impieteaza in vreun fel ducerea la indeplinire a deciziei definitive contestate pe cale extraordinara.

Concret, pedeapsa de doi ani de inchisoare cu executare primta de Adrian Nastase nu va fi suspendata prin introducerea unei astfel de cai de atac.

Avocatul Miclescu a aratat ca o decizie definitiva poate fi atacata cu o contestatie in anulare atunci cand judecata fondului, apelului sau a recursului a suferit vicii grave procedurale, iar revizuirea de fond poate fi introdusa atunci cand cel sunt aduse probe noi, esentiale, nestiute de niciuna din instantele ce au dictat decizii de condamnare, proba sau probe de natura a schimba cursul procesul, judecatii sau solutionarii.

Un alt avocat al lui Nastase, Ion Cazacu, a spus ca este consternat de decizia in dosarul "Trofeul calitatii".

"O consider cea mai mare eroare judiciara de care eu am luat cunostinta, asa ca Romania va avea mult de platit in urma contestarii acestei decizii la CEDO", a spus Ion Cazacu.

Avocatul a adaugat ca ii este rusine ca a studiat la facultati si ca a profesat 30 de ani aceasta meserie "ca sa asiste astazi la o astfel de sentinta".

Totul despre dosarele lui Adrian Nastase... "Trofeul calitatii", de la simpozion la rechizitoriul DNA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x