Antena Căutare

Tuia, panseluțe, ornamente Crăciun sau ce achiziții publice mai fac primarii în timp de pandemie coronavirus

În plină criză pandemică de coronavirus în România, unele primării își văd în continuare nestingherite de activitate. Problema nu este că muncesc, însă, ci că agenda de priorități a rămas neschimbată în ciuda a tot ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Tuia, panseluțe, ornamente Crăciun sau ce achiziții publice mai fac primarii în timp de pandemie coronavirus Galerie
Achiziții absurde în timp de epidemie coronavirus | Pixabay

Reprezentanți ai USR au verificat în sistemul public ce astfel de achiziții au avut loc în ultima perioadă, iar în datele de 16 și 17 martie au descoperit că unele primării au achiziționat de la panseluțe și pământ vegetal, la ornamente de Crăciun.

”Am căutat să vedem ce achiziţii fac autorităţile localeîn această perioadă, când toţi banii ar trebui îndreptaţi către stoparea răspândirii virusului şi salvarea de vieţi. Banii se duc pe trandafiri urcători, panseluţe şi ornamente pentru Crăciunul următor. Primăria din Suceava a cheltuit 71.000 lei pe strategia şi brandul oraşului, în vreme ce spitalul Judeţean din Suceava va fi închis din cauza coronavirusului, după ce 92 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv”, a transmis USR.

USR a făcut un apel public pentru stoparea risipei din banul public, într-o perioadă în care România „are nevoie de orice leu pentru a combate efectele epidemiei”.

Tuia, panseluțe, ornamente Crăciun sau ce achiziții publice mai fac primarii în timp de pandemie coronavirus

Tuia, panseluțe, ornamente Crăciun sau ce achiziții publice mai fac primarii în timp de pandemie coronavirus

Facebook USR

Și Primăria unei comune din județul Giurgiu, Putineiu, a făcut o achiziție controversată și mai are alte două în desfășurare.

Conform Mediafax, Primăria Putineiu a cumpărat servicii pentru organizarea de spectacole, cu lumini laser și artificii incluse, în valoare de 140.000 de lei, prin achiziție directă.

Conform platformei de achiziții publice, comuna Putineiu are în derulare și alte două achiziții directe pentru 1.500 de plicuri și 1.500 de cărți poștale. Aproape câte o bucată pe cap de locuitor. În comuna Putineiu, din județul Giurgiu, trăiesc aproximativ 2.500 de oameni, conform sursei citate.

MAE anunţă realizarea unei înţelegeri româno-ungare privind situaţia lucrătorilor transfrontalieri... Victor Costache pleacă de la conducerea Ministerului Sănătăţii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x