Antena Căutare

Turcan: Cei doi candidaţi din turul doi al prezidenţialelor au avut întotdeauna priorităţi complet diferite, înseamnă că nu pot avea subiecte comune de discuţie/ Este limpede că o dezbatere între cei doi candidaţi nu poate avea loc

Vicepremierul Raluca Turcan vorbeşte luni, despre factorii are au dus la reuşita lui Klaus Iohannis în primul tur al alegerilor prezidenţiale, enumerând rezultatele primului mandat, determinarea cu care a sprijinit demiterea Guvernului PSD şi susţinerea unui nou guvern. ”Preşedintele KIaus Iohannis a fost mereu de partea românilor de bună-credinţă, în timp ce Viorica Dăncilă a fost preocupată în fiecare zi de guvernare doar de interesele clientelei cu agendă infracţională”, susţine Turcan. Aceasta afirmă că, având întotdeauna priorităţi diferite, cei doi candidaţi din turul a doilea al alegerilor prezidenţiale nu au subiecte comune de discuţie, astfel încât ”este limpede că o dezbatere între cei doi candidaţi nu poate avea loc”.

Raluca Turcan vorbeşte, luni, într-o postare pe Facebook, despre factorii şi acţiunile care au contribuit la succesul lui Klaus Iohannis în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

”1. Rezultatele primului mandat al Preşedintelui: în decursul primilor 5 ani, Preşedintele a folosit toate pârghiile constituţionale pentru a bloca ofensiva PSD împotriva instituţiilor statului român şi împotriva românilor cinstiţi. PSD a avut o agendă pro-infracţională.

2. Determinarea cu care a sprijinit demiterea guvernului PSD: în momentul schimbării structurii parlamentare care sprijinea acest guvern, Preşedintele a încurajat opoziţia să depună şi să voteze moţiunea de cenzură pentru căderea guvernului Dăncilă.

3. Susţinerea fermă a unui nou guvern care să înlocuiască executivul demis al Vioricăi Dăncilă: în ciuda nenumăratelor calcule politicianiste care recomandau să nu preluăm guvernarea într-un moment de cumpănă, PNL şi-a asumat guvernarea, iar Preşedintele Iohannis a sprijinit 100% această decizie”, a scris Turcan.

Aceasta consideră că Iohannis ”a fost mereu de partea românilor de bună-credinţă, în timp ce Viorica Dăncilă a fost preocupată în fiecare zi de guvernare doar de interesele clientelei cu agendă infracţională”.

”Faptul că cei doi candidaţi din turul doi al prezidenţialelor au avut întotdeauna priorităţi complet diferite înseamnă că nu pot avea, astăzi, subiecte comune de discuţie. Or, când nu există subiecte comune, este limpede că o dezbatere între cei doi candidaţi nu poate avea loc”, a mai scris Turcan.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Valeriu Steriu, afirmă că pentru social-democraţi "nu a fost niciun fel de surpriză intrarea în turul doi” şi anunţă că Viorica Dăncilă doreşte să participe la dezbateri televizate cu contracandidatul său, Klaus Iohannis, în campania electorală pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

În campania electorală pentru primul tur, Viorica Dăcilă i-a cerut, în repetate rânduri, lui Klaus Iohannis să participe la o dezbatere.

Sursa : news.ro

Paleologu consideră că a fost o greşeală candidatura lui Dan Barna: Dacă ar fi candidat Dacian Cioloş, poate că nici nu ... Klaus Iohannis, prima reacție după ce a fost invitat la o dezbatere publică de Dăncilă: ”PSD încearcă să atragă atenția ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x