Căutare Live

Turcan: La sesizarea PSD, CCR a luat o decizie exact opusă celei de acum şase ani, făcându-ne să ne întrebăm ce anume a făcut ca argumentele din 2014 să nu mai funcţioneze azi, într-o speţă similară

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că, dacă în 2014, CCR a decis că preşedintele nu este obligat să desemneze, automat, premierul propus de un partid sau o alianţă care îşi revendică majoritatea mandatelor înainte de votul propriu-zis de învestitură, acum, "la sesizarea PSD, CCR a luat o decizie exact opusă celei de acum şase ani, făcându-ne să ne întrebăm ce anume a făcut ca argumentele din 2014 să nu mai funcţioneze azi, într-o speţă similară".

"În fiecare zi, PSD face probabil şedinţe în care dezbate ce mai poate face pentru a bloca România şi pentru a da vina pe PNL. Pentru că acesta este obiectivul majorităţii PSD din Parlament: cum să pună beţe-n roate PNL, în an electoral. Din pur cinism politic", susţine Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

Ea arată că acum Curtea Constituţională a luat o decizie opusă celei din 2014.

"Judecătorii CCR au decis în 2014 că Preşedintele nu este obligat să desemneze, automat, pe acel premier propus de un partid sau o alianţă care îşi revendică majoritatea mandatelor înainte de votul propriu-zis de învestitură. Astăzi, la sesizarea PSD, CCR a luat o decizie exact opusă celei de acum şase ani, făcându-ne să ne întrebăm ce anume a făcut ca argumentele din 2014 să nu mai funcţioneze azi, într-o speţă similară", afirmă Turcan.

Ea spune că aşteaptă motivarea deciziei CCR.

"Decizie care nu înseamnă nici că acest Parlament condus de PSD a devenit brusc legitim, nici că românii nu au în continuare dreptul să dorească alegeri anticipate. Am avertizat PSD că există soluţii pentru orice tip de blocaj, indiferent cât de încrâncenată este dorinţa lor de a ţine România departe de urnele de vot. Până la rezolvarea acestui conflict făţiş pe care PSD îl are cu poporul român, ne vom ocupa cu seriozitate de problemele guvernării, aşa cum am făcut-o în ultimele trei luni. România are dreptul la o bună guvernare, o are acum şi o va avea încă 4 ani cu PNL", mai spune Raluca Turcan.

CCR a admis sesizarea PSD şi a decis luni că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să facă o nouă nominalizare de premier, argumentul Curţii fiind că desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

Sursa : news.ro

Preşedintele Klaus Iohannis susţine o declaraţie de presă după decizia CCR pe tema desemnării lui Ludovic Orban ca premi... Cioloş: Suntem gata să mergem în Parlament şi să prezentăm programul şi echipa noastră de guvernare, singuri sau într-o ...
Ultimele știri