Antena Căutare

UDMR, despre UMF: Tot ce s-a construit in 22 de ani pentru minoritati poate fi demolat

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor considera ca, dupa decizia Curtii de Apel Targu Mures privind UMF Targu Mures, lucrurile devin "din ce in ce mai complicate", iar daca instanta suspenda drepturile obtinute pentru minoritati inseamna ca tot ce s-a construit in 22 de ani poate fi demolat in cateva zile.

"Nu comentez decizia Curtii de Apel Targu Mures pana nu vad motivarea. Stim ca in acest moment aplicarea HG privind UMF Targu Mures este suspendata pana la pronuntarea instantei pe fond. Sigur, lucrurile din punct de vedere politic devin din ce in ce mai complicate. Daca instanta suspenda drepturile obtinute pentru minoritatile nationale inseamna ca tot ce s-a construit in 22 de ani poate fi demolat in cateva zile", a declarat Kelemen Hunor.

"Noi in continuare credem ca aplicarea Legii educatiei si punerea in aplicare in ceea ce priveste functionarea UMF Targu Mures trebuie sa fie o prioritate, asa cred ca va trebui sa actioneze si Guvernul care va fi instalat luni si asa vom insista si noi si vom aduce argumente pentru aplicarea legii", a adaugat presedintele UDMR.

Hotararea de Guvern privind infiintarea unei sectii maghiare in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures a fost suspendata, vineri, in urma unei decizii a Curtii de Apel Targu Mures, care a admis o solicitare in acest sens formulata de conducerea UMF.

Foto: Intactimages

Cabinetul Ponta continua negocierile cu FMI... Ioan Mang, noul ministru desemnat al Educatiei in locul Corinei Dumitrescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x