Antena Căutare

UDMR: Măsurile anunţate de MAI pentru Paştele ortodox sunt periculoase şi discriminatorii. Solicităm premierului să nu susţină acest demers şi să le anuleze. Îi rugăm pe prietenii ortodocşi să rămână şi să sărbătorească acasă

UDMR califică drept periculoase din punct de vedere al sănătăţii publice şi discriminatorii măsurile anunţate de MAI pentru Paşte în baza protocolului semnat cu Biserica Ortodoxă şi solicită premierului să nu susţină acest demers şi să le anuleze.”Îi rugăm pe prietenii ortodocşi să rămână şi să sărbătorească acasă!”, este mesajul UDMR.

”Prin noile decizii anunţate, ministrul de Interne se pregăteşte, practic, să anuleze toate rezultatele obţinute până în prezent prin introducerea măsurilor de prevenire şi combatere a epidemiei. Marcel Vela ignoră starea de urgenţă declarată de preşedinte, măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern şi pune, astfel, în pericol toată ţara şi siguranţa populaţiei. În mod cert, relaxarea restricţiilor este extrem de periculoasă din perspectiva sănătăţii publice şi – după toate previziunile – ar avea drept consecinţă o creştere drastică a numărului de infecţii şi decese. De asemenea, acordul dintre MAI şi BOR ar diminua eforturile din ultimele luni ale unei ţări care se pregăteşte să se redreseze economic în această situaţie de o gravitate fără precedent”, consideră UDMR. Potrivit formaţiunii maghiare, aceasta ar însemna prelungirea stării de urgenţă, menţinerea măsurilor restrictive şi întârzierea reluării activităţilor economice. ”Totodată, considerăm că această măsură este discriminatorie faţă de credincioşii de rit catolic şi protestant. Este cu atât mai regretabil acum, când solidaritatea socială şi responsabilitatea reciprocă trebuie să fie definitorii. Solicităm premierului să nu susţină acest demers şi să ceară ministrului de Interne anularea documentului. Considerăm că nu există nicio justificare pentru o astfel de măsură acum, la o lună după declararea stării de urgenţă şi în momentul prelungirii acesteia”, se arată într-un comunicat al UDMR, care îşi exprimă speranţa că ”pentru binele lor şi al familiilor, dar şi pentru al oamenilor din toată ţara, prietenii noştri ortodocşi vor înţelege că vârful epidemiei abia acum urmează, iar prin relaxarea restricţiilor nu se va ajunge decât la agravarea situaţiei” ”Prin urmare, îi rugăm să rămână şi să sărbătorească acasă!”, se arată în finalul comunicatului UDMR.

Ministrul de Interne Marcel Vela a prezentat marţi seară acordul semnat între Ministerul Afacerilor Interne şi Patriarhie privind acţiunile cu ocazia Paştelui. Lumina Sântă de la Ierusalim va fi distribuită de către voluntari şi de patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune.

”Am semnat un acord de susţinere şi sprijin din partea tuturor forţelor pentru stabilirea unor acţiuni comune. Având în vedere dorinţa de a se oferi Sfinte Paşti şi Lumina Sfântă s-a stabilit: pâinea binecuvântată în formă de mici prescuri, sfinţită în joia mare, va fi distribuită credincioşilor vineri şi sâmbătă, in intervalul 7- 17, în toare parohiile, în locuri special amenajate, în afara lăcaşurilor de cult, de către personalul bisericii şi voluntari, cu măsuri de protecţie, cu distanţa specficată ca la magazinele alimentare. În declaraţia pe propria răspundere, credincioşii vor trece”ridicarea Sfintelor Paşti” şi vor preciza numele lăcaşului de cult”, a precizat ministrul.

Pentru credincioşii bolnavi şi cei peste 65 de ani, Paştele vor fi distribuite la domiciliu, vineri, sâmbătă sau duminică, începând cu orele 6.

Distribuirea sfintei lumini se va face de către voluntari şi patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune, sâmbătă, începând cu ora 20.00.

Sursa : news.ro

Mesajul primit de deputatul PNL Adriana Săftoiu după ce ministrul de Interne a anunţat acordul MAI-Biserica Ortodoxă: As... Vela: Aveam informaţii că primari PSD incitau oamenii să meargă în număr mare la biserică în noaptea de Înviere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x