Antena Căutare

UDMR nu participa la sedinta Camerei Deputatilor

Deputatii UDMR au primit, din partea presedintelui Uniunii, mandat sa nu participe la sedinta de plen pana la adoptarea unei Hotarari de Guvern privind Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures.

Liderul grupului, Mate Andras Levente, a declarat "nu e vorba de protest", ci efectiv nu senatorii UDMR nu vor partipa astazi la sedinta Camerei Deputatilor.


"Nu participam la lucrarile Parlamentului, sa vedem daca este adoptata sau nu Hotararea de Guvern privind UMF Targu Mures", a spus Matei Andras.

In aceste conditii, sedinta de luni a Camerei Deputatilor a inceput cu o intarziere de 40 de minute, in absenta parlamentarilor UDMR si ai opozitiei. Roberta Anastase a anuntat ca sunt prezenti 182 de deputati.

Reprezentantii coalitiei de guvernare s-au contrazis, dupa sedinta de luni dimineata, pe decizia privind Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures.

La finalul sedintei de Coalitie, secretarul general al PDL a precizat ca nu s-a luat o hotarare finala. "Ramane in pronuntare. Se mai discuta", a declarat Oltean.

De partea cealalta, liderii UDMR sustin ca situatia se va transa printr-o hotarare de Guvern.

"In orele care urmeaza, noi vom discuta continutul hotararii de Guvern, in asa fel incat maine sa intre la sedinta de Guvern si sa punem capat acestui conflict fals si acestor dispute de la Targu Mures", a declarat presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

foto: Intact Images

Crin Antonescu: E jenant ca Basescu umbla sa faca guverne, "ba pe la usile PSD, ba ale PNL"... USL cere demisia ministrului Baba şi ameninţă cu moţiune de cenzură...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x