UDMR reproseaza propriului electorat pentru ca l-a votat pe Basescu

Secretarul general al UDMR, Peter Kovacs, a postat pe site-ul formatiunii si pe blogul sau un text intitulat "Nu-i asa ca v-am spus?!", in care sustine ca UDMR a cerut de mai multe ori electoratului sa nu il sprijine pe Traian Basescu. In context, Peter Kovacs face referire la protestele care au loc in aceste zile in strada.

"Nu imi plac abordarile de genul, parerea mea este ca atunci cand se intampla ceva ireversibil, lucrurile trebuie continuate in respectivul context, fara multa nostalgie fata de trecut. Dar privind evenimentele stradale ale ultimelor zile, trebuie totusi sa afirm: v-am spus eu... Sau v-am spus noi! De trei ori chiar! UDMR a cerut de trei ori electoratului sa nu il sprijine pe Traian Basescu. In anul 2004, in turul doi de scrutin am propus sa fim de partea lui Adrian Nastase. Nu au fost destui, care sa ne asculte. In 2007 UDMR a fost membra a acelei coalitii majoritare, care l-a suspendat in Parlament pe Traian Basescu, dar la referendum-ul ce a urmat suspendarii, majoritatea nu ne-a ascultat. In turul doi al alegerilor prezidentiale din anul 2009, am cerut electoratului sa sprijine cu votul sau pe Mircea Geoana, dar nici de aceasta data nu am fost ascultati, sfatul nostru a fost ignorat", spune Peter Kovacs intr-o postare recenta.

Secretarul general al UDMR afirma ca in toate cele trei cazuri opozitia a venit si din partea lui Laszlo Tokes.

"Nu este deloc intamplator faptul ca de fiecare data in cele trei situatii amintite, Tokes Laszlo si organizatiile grupate in jurul sau au fost aceia care s-au opus vehement pozitiei UDMR. Au incurajat electoratul maghiar sa sprijine , adica pe Traian Basescu, iar UDMR-ul a fost cel care a indraznit sa gandeasca altfel. Liderul PCM, Szasz Jeno, a fost cel care s-a ploconit in repetate randuri in fata presedintelui, iar gurile rele spun chiar ca lui ii datoreaza si inregistrarea partidului sau, gest pentru care i-a multumit personal presedintelui la 1 decembrie, cu ocazia zilei nationale a Romaniei", mai spune Peter Kovacs in postarea sa.

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri