Antena Căutare

Udrea a pierdut procesul intentat senatorului PSD Lia Olguta Vasilescu

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a pierdut procesul intentat senatorului PSD, Olguta Vasilescu, in care ii cerea daune de 100.000 de lei. Liderul PDL a dat-o in judecata pe Olguta Vasilescu, dupa ce aceasta a declarat intr-o emisiune televizata ca ar exista o legatura intre arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon si faptul ca "firmele Elenei Udrea" din Craiova ar fi fost "scoase de pe piata".

Actiunea ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului a fost depusa in 12 martie 2010 la Judecatoria Sectorului 5. Elena Udrea preciza atunci ca a cerut instantei "sa dispuna obligarea paratei la plata sumei de 100.000 de lei, cu titlu de despagubiri civile", pentru prejudiciul moral pe care i l-a adus.

"Prin aceeasi cerere de chemare in judecata am cerut instantei sa o oblige pe parata la publicarea, pe propria cheltuiala, in trei ziare cu acoperire nationala, a hotararii judecatoresti pronuntate in cauza la care am facut referire", mentiona Elena Udrea.

Lia Olguta Vasilescu declara atunci ca va veni cu "martori surpriza" la procesul care i-a fost intentat de ministrul Elena Udrea, aratand ca aceasta nu stie ca parlamentarii au imunitate pentru declaratiile politice.

Senatorul PSD a sugerat, la inceputul lunii martie, intr-o emisiune TV, ca ar exista o legatura intre arestarea primarului Craiovei Antonie Solomon (PDL) si faptul ca "firmele Elenei Udrea" care lucrau in Craiova ar fi fost "scoase de pe piata".

"De doua saptamani circula un zvon in Craiova ca Antonie Solomon va da cu subsemnatul la DNA. Nu se stia ca va fi si arestat chiar cu catuse, pentru ca de cateva saptamani au fost scoase de pe piata firmele doamnei Udrea care lucrau in Craiova. Firmele doamnei Udrea au lucrat in Craiova mult timp. Acum au intrat alte firme pe piata", afirma Olguta Vasilescu.

Udrea a intervenit in emisiune si a respins acuzatiile Olgutei Vasilescu, avertizand ca s-ar putea adresa instantei.

Ministrul Elena Udrea declara, ulterior, ca nu are nicio legatura directa sau indirecta cu vreo firma de constructii, iar daca cineva ar afla ca s-ar face interventii la licitatii in numele ei sau al unor firme care i-ar apartine, sa semnaleze DNA.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost atunci arestat preventiv, fiind acuzat de luare de mita in forma continuata, fals intelectual si uz de fals.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

VIDEO! Mos Craciun vine si la politicieni... Senatorii, in vacanta prelungita. Vezi pana cand!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x