Antena Căutare

Udrea: PDL trebuie sa gaseasca o noua formula de guvernare

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a scris pe blogul personal ca PDL are nevoie de o noua formula de guvernare.

"Problema care se pune acum este durata in care PDL va incasa dividendele politice ale echilibrarii si cresterii economiei. De obicei, caderea este brusca, iar urcusul este anevoios, mai ales cand nu te abati de la principiile tale si nu incepi sa arunci in stanga si-n dreapta promisiuni privind cresteri nesustenabile de pensii si salarii. Pentru ca Romania nu si le permite acum. Chiar pe fondul unei cresteri economice in 2011, timpul pana cand romanii vor incepe sa resimta in buzunarele proprii efectele poate fi mai mare. Aceasta este si logica dezbaterii asupra formulei guvernamentale pe care PDL o va sustine in continuare. Decizia este una de natura politica. Eu cred ca trebuie sa gasim o formula in care sa-i facem pe romani sa vada mai repede lucrurile pozitive pe care le facem. Altfel, exista riscul sa lasam Romania in mainile stangii nereformate, care, in doua luni, va pune din nou economia pe butuci", a scris Udrea pe blog.

Boureanu: Daca vom avea o varianta buna de premier independent, PDL o va accepta. Isarescu e un nume

Vicepresedintele PDL a spus, la Realitatea TV, ca, in acest moment, partidul pare sa incline sa accepte varianta unui premier independent, in locul lui Emil Boc.

"Domnul Isarescu poate fi o varianta extrem de buna. In functie de prestanta sa pe zona economica si ca om, Isarescu e un om cu o cariera economica impecabila, care poate fi acceptat de PDL. Nu eu iau decizia insa. Trei presedinti ai Romaniei au avut incredere in domnul Isarescu. Un premier de talia sa va dori sa aiba o solutie pe care s-o agreeze la Ministerul Finantelor. De aia este o dezbatere. In final poate fi un premier tehnocrat, care sa aduca ministrul de Finante, dar guvernul sa fie politic", a punctat Boureanu, potrivit realitatea.net.

Cristian Preda: Monica Macovei l-ar putea inlocui pe Boc in scaunul de premier

Europarlamentarul PDL spune ca amanarea luarii unei decizii in privinta inlocuirii premierului Emil Boc pana dupa congresul UDMR e un tertip care ascunde deruta din partid.

Tot articolul, in Jurnalul National


Capitanul Basescu: “Corabia PDL se scufunda, salvati-ma!”... PSD: Verificarea averilor liderilor sindicali, comanda politica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x