Antena Căutare

Un an de la anuntarea masurilor de austeritate de catre Traian Basescu!

Presedintele Romaniei anunta pe 6 mai 2010 masuri fara precedent: Guvernul va taia salariile din sectorul bugetar si pensiile. Anuntul a fost facut de Traian Basescu, la finalul unei discutii cu reprezentantii FMI, desfasurate la Palatul Cotroceni.

"Azi, 6 mai, m-am intalnit cu Fondul Monetar International, legat de solutia pe care Romania urmeaza sa o adopte pentru a face crizei si pentru a limita riscul creerii unor situatii extrem de dificile. Am sesizat ca se atribuie solutii unor anumite institutii: FMI, UE sau altele.


Vreau sa stiti ca de la bun inceput ca echipa de evaluare condusa de FMI si Guvernul au avut in atentie doua variante: una era cea a neincrederii, insemna cresterea TVA de la 19 la 24%, cresterea cotei unice de la 16% la 20% si reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 20% pentru a ne incadra in cheltuielile bugetare.

A doua varianta era cea a increderii: in care Guvernul sa-si continue programele de restructurare masiva a cheltuielilor. Niciuna nu poate fi atribuita cuiva sau altcuiva", a declarat presedintele Basescu, la Cotroceni.

Solutii de austeritate anuntate de Traian Basescu:
-reducerea fondului de salarii pentru tot aparatul bugetar din Romania cu 25,%
- o scadere a pensiilor cu 15%
- se vor reduce subventiile
- ajutorul de somaj se va reduce cu 15%
- toate salariile vor fi afectate cu 25%, inclusiv salariul minim pe economie

sursa:Antena3

Boc, apostrofat de pasagerii aeronavei in care a zburat la Oradea... Basescu a promulgat Legea salarizarii profesorilor si pe cea a codului de dialog social...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x