Antena Căutare

Un deputat liberal îi cere ministrului Dezvoltării să trimită corpul de control la Inspectoratul în Construcţii Iaşi, pentru atitudinea pasivă a instituţiei privind haosul urbanistic din oraş

Deputatul PNL Marius Bodea a sesizat Ministerul Dezvoltării şi a cerut trimiterea corpului de control la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) Iaşi pentru a verifica pasivitatea acestei instituţii privind ”haosul urbanistic” din oraş.

Marius Bodea afirmă, într-un comunicat de presă, că mai multe petiţii ale locatarilor din diverse cartiere ale Iaşiului, care vizau modul în care sunt construite imobile pe spaţiile verzi sau între blocuri, au fost ignorate de ISC Iaşi.

Liberalul a dat ca exemplu petiţia semnată recent de câteva sute de oameni din zona Nicolina, nemulţumiţi că nu au fost consultaţi în privinţa construirii între blocuri a unui imobil cu şase etaje pe un teren de numai 400 de metri pătraţi.

Potrivit deputatului Marius Bodea, reprezentanţii ISC Iaşi ar fi trebuit să verifice legalitatea documentaţiei urbanistice, însă au oferit ”un răspuns care contrazice realitatea din teren”.

”Am făcut această sesizare la ministrul Dezvoltării pentru a trimite corpul de control la ISC Iaşi, pentru că la petiţia mea şi a locatarilor direct afectaţi de proiectul imobiliar de pe Nicolina 76B, ISC Iaşi a dat un răspuns care contravine flagrant cu realitatea din teren. Mai exact, ISC Iaşi ignoră faptul că, odată cu ridicarea noului imobil, zeci de familii care locuiesc la un bloc alăturat rămân fără cale de acces în situaţii de urgenţă (pompieri, salvare)”, a afirmat deputatul PNL, Marius Bodea.

El a precizat că trebuie oprit ”haosul urbanistic care distruge zone întregi ale oraşului”.

Totodată, deputatul Marius Bodea consideră că primarul Mihai Chirica, dar şi viceprimarul Gabriel Harabagiu ar trebui să vină în faţa oamenilor să le explice de ce aprobă construcţia de blocuri, fără ”să existe vreo logică urbanistică”.

Locatari din diverse zone ale Iaşiului au protestat în ultimul an, în câteva rânduri, nemulţumiţi de faptul că primăria a emis autorizaţii de construcţie a unor blocuri turn pe spaţiile verzi sau între blocurile deja existente.

În ultima lună, astfel de proteste au avut loc în cartierele Nicolina şi Tătăraşi.

Aproximativ 150 de persoane au protestat, în 20 octombrie în cartierul ieşean Tătăraşi, nemulţumite că în zonă va fi ridicat un bloc cu şapte etaje. Un bărbat care s-a declarat susţinător al proiectului i-a stropit cu apă pe participanţi, fiind luat ulterior din mulţime de către poliţişti şi amendat pentru tulburarea liniştii publice.

Oamenii au reclamat că spaţiul verde va fi distrus, iar în plus zona va fi sufocată de maşini, în condiţiile în care nici în prezent nu există locuri suficiente de parcare.

Sursa : news.ro

Gorghiu: Nu am să accept ca momente extrem de întunecate din istoria umanităţii să fie folosite de habarniştii din PSD, ... PNL cere BEC să oblige PSD să îndepărteze materiale de propagandă electorală care conţin informaţii "vădit false şi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x