Antena Căutare

Ungureanu: Extrema dreapta incepe sa ia prizoniere guvernele din UE

Mihai Razvan Ungureanu a apreciat ca decizia amanarii aderarii Romaniei la Schengen reprezinta un calcul politic intern al Olandei, iar ceea ce se intampla trebuie privit si "intr-o alta cheie", respectiv modul in care partidele de extrema dreapta incep sa ia prizoniere guvernele statelor membre UE.

"Ce se intampla in cazul Schengen trebuie privit si intr-o alta cheie. E o buna tema si pentru Consiliul European de a discuta despre modul in care partide de extrema dreapta incep incetul cu incetul sa ia prizoniere guvernele statelor membre. O fac pentru calcule politice care nu servesc solidaritatii europene, care nu fac bine Uniunii in ansamblu si care, in opinia mea, sunt profund lipsite de etica pe care UE s-a construit", a spus Ungureanu.

"Ar trebui sa fim ingrijorati. Ceea ce s-a intamplat in spatiul Schengen este un moment de cotitura pentru care Uniunea Europeana trebuie sa dea un raspuns. Raspunsul il vom avea in septembrie, insa adevarul e ca asteptarea a fost mult prea lunga. Nu vorbesc aici de Olanda, care inseamna o natiune de oameni industriosi, pusi pe munca, ci vorbesc de politicile care trec pe deasupra intereselor esentiale ale cetatenilor europeni", a adaugat premierul.

Foto: Intactimages

Surse: Blejnar si Duta, pe faras?... Premierul Ungureanu, huiduit la Iasi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x