Antena Căutare

Ungureanu reclamă un posibil conflict de interese la Agenţia Naţională a Medicamentului, spunând că o fostă şefă din agenţie a aprobat studii clinice pentru firma unde era asociată

Deputatul USR Emanuel Ungureanu reclamă un posibil conflict de interese la Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM), susţinând că fosta şefă a Direcţiei de Studii Clinice din cadrul ANM a aprobat studii clinice unei firme unde era asociată. Ungureanu spune că va face sesizare la Agenţia Naţională de Integritate în acest caz.

Emanuel Ungureanu a postat, marţi, pe pagina sa de Facebook, un mesaj referitor la un posibil conflict de interese.

“Posibil conflict uriaş de interese la Agenţia Naţională a Medicamentului!
Alina Muşetescu, fosta şefă a Direcţiei de Studii Clinice din cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi-ar fi aprobat studii clinice, mai exact firmei Monitoring Force Bucureşti unde aceasta era asociată! Cu toate că premierul Ludovic Orban i-a dat afară de la ANMDM pe toţi angajaţii detaşaţi de la privat de către tripleta Vâlcov-Cotel-Şişu, 40 la număr, fosta şefă de la ANMDR încă îşi permite să dea ordine în Agenţie”, a afirmat Ungureanu.

Deputatul USR spune că Alina Muşetescu a condus prin detaşare din domeniul privat Departamentul de Studii Clinice din ANM.

“Alina Magdalena Muşetescu a condus prin detaşare din privat departamentul de aprobare studii clinice din ANM (a fost numită şef în perioada Şişu-Cotel) şi este asociată în acelaşi timp într-o firmă care derulează studii clinice in România (Monitoring Force Bucureşti SRL). A lucrat în această firmă până în martie 2019 (conform contului de linkedin), iar compania are activitate conform Registrului Comerţului. În acelaşi timp cu rolul de conducere la ANM, doamna Muşetescu a fost administratorul (până în noiembrie 2019) al unei companii de comercializare de dispozitive medicale (Proumanitaria International Group, deţinută de un cetăţean chinez şi unul român). Fapt divers: Alina Muşetescu a fost preşedintele Asociaţiei Vindecătorilor prin Unde Theta...”, se mai arată în postarea deputatului USR.

El spune că va sesiza Agenţia Naţională de Integritate în acest caz, sesizarea urmând a fi depusă în cursul zilei de miercuri.

Sursa : news.ro

USR anunţă că susţine orice demers politic care va avea ca finalitate eliminarea pensiilor speciale... Marcel Ciolacu anunţă că va scrie oficialilor europeni despre intenţia Guvernului de a modifica legile electorale, în an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x