Antena Căutare

UNPR sustine ca a primit raspuns "pozitiv" din partea lui Basescu pe tema mentinerii nivelului pensiilor mici

Reprezentantii UNPR sustin ca au gasit un raspuns "pozitiv" din partea presedintelui Traian Basescu la chestiunii pastrarii pensiei minime la nivelul de 350 de lei. Purtatorul de cuvant al acestui partid, deputatul Valeriu Steriu a admis ca o asemenea masura presupune un cost de 90 de milioane de euro pentru apropae 600.000 de beneficiari.

"Concret, grupul parlamentarilor independenti are in primul rand ca prioritate sa sustina faptul ca nu se va scadea pensia minima garantata de 350 de lei. Este aspectul pe care domnul presedinte Marian Sarbu l-a transmis domnului presedinte Basescu si este principalul aspect pe care il sustinem vizavi de pasii urmatori care vor fi angajarea Guvernului si mai departe ceea ce inseamna posibila motiune de cenzura. Este un aspect la care ne-a venit un raspuns pozitiv, este un aspect care poate fi analizat si poate fi calculat. Exista un cost de aproximativ 90 de milioane de euro privind aceasta masura. Sunt aproape 600.000 de beneficiari. Urmarim sa vedem si solutiile de unde se pot pune acesti bani. Exista cateva propuneri la nivelul UNPR-ului, care au fost discutate si azi in BPN. Probabil ca aceste masuri pot fi luate in calcul, astfel incat sa nu coboram cu nicio pensie sub 350 de lei", a afirmat Steriu dupa intalnirea presedintelui Trian Basescu cu parlamentarii UNPR.

Solicitat sa precizeze daca reprezentantii UNPR au discutat cu presedintele si despre indemnizatii, deputatul a spus ca acesta este un alt aspect in privinta caruia se fac calcule.
"Este al doilea principiu pe care ni l-am propus. Este foarte posibil ca si acesta sa fie din nou calculat. Presedintele Basescu s-a aratat din nou flexibil si pe acest subiect. Evident exista si acolo niste probleme.

Exista niste indemnizatii care se suprapun. Ministrul Sarbu chiar a nuantat acest aspect. Cred ca vom gasi si aici anumite principii care pot fi discutate", a spus Steriu.

Intrebat daca, in cazul in care acest obiectiv al UNPR nu va fi respectat, Uniunea va sustine o eventuala motiune de cenzura, Steriu a spus: "Mai sunt zile pana atunci. Vom analiza. In momentul cand un astfel de obiectiv nu ni-l atingem, exista si aceasta posibilitate".

Valeriu Steriu a precizat insa ca nu s-a discutat in intalnirea cu presedintele despre motiunea de cenzura. "S-a discutat in primul rand despre scrisoarea care trebuie adresata Fondului Monetar si sustinerea elementelor prezentate saptamanile trecute de presedinte si care vor fi redactate saptamana aceasta intr-o ordonanta de urgenta... in tot ce inseamna pachetul de masuri pe care l-a propus...", a spus el.

"Motiunea de cenzura inca este departe. Inteleg ca nici opozitia nu are ce redacta pana nu vede pachetul de masuri. Acest pachet il vom vedea in aceasta saptamana si din acel moment vom avea mai multe variante
de luat in calcul", a conchis Steriu.

Basescu, in spatele usilor inchise: "Ori afaceri, ori politica. Altfel, veti fi un partid de nimic". Vezi inre... Basescu si Boc si-au urcat in cap parlamentarii PDL. Alesii nu vor indemnizatii scazute, nici renuntare la afaceri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x