Antena Căutare

UPDATE! Cei cinci noi ministri ai Guvernului Ponta au depus juramantul

Victor Ponta a tinut, luni, o conferinta de presa la Palatul Victoria. El a prezentat propunerile pentru noii ministri: Interne - Mircea Dusa (PSD), Administratie - Radu Stroe (PNL) , Afaceri Externe - Titus Corlatean (PSD), Relatia cu Parlamentul - Dan Sova (PSD), Justitie - judecatoarea Mona Pivniceru. Potrivit unor surse politice, Andrei Marga a fost propus in functia de ambasador pentru Germania.

UPDATE 21.20: Presedintele interimar Crin Antonescu a multumit ministrilor remaniati pentru ceea ce au facut pana in prezent si, indeosebi lui Andrei Marga, de la Externe, "care a facut cu devotament ceea ce se putea face fata de aceasta tara.

UPDATE 20.15: Presedintele interimar Crin Antonescu a semnat, luni, decretele de numire a noilor ministri ai Cabinetului Victor Ponta, respectiv Mihai Voicu, Mircea Dusa, Dan Sova, Radu Stroe, Titus Corlatean, informeaza Administratia Prezidentiala.

UPDATE 19.45: Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins in sedinta de luni, cu unanimitate de voturi, detasarea in functia de ministru a Monei Pivniceru - propusa de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justitiei. Pentru a accede in functia de ministru, Pivniceru ar trebui sa-si dea demisia din functia de membru al CSM, apoi sa revina la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa care sa ceara detasarea la Ministerul Justitiei, spun surse din magistratura.

UPDATE 17.50: Lucian Isar a demisionat din din functia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, iar portofoliul ar urma sa ii revina lui Mihai Voicu, vicepresedinte al PNL, au declarat surse politice.

UPDATE 17.25: Dupa ce presedintele interimar a acceptat toate propunerile, noii ministrii au fost votati in unanimitate. Acestia vor depune juramantul in aceasta seara la ora 20.30.

Anuntul a venit dupa ce, luni dimineata, Ioan Rus si Victor Dobre si-au dat demisia de la conducerea Ministerului Administratiei si Internelor.

Victor Ponta a precizat ca propunerile au fost acceptate deja de presedintele interimar Crin Antonescu.

Iata cele mai importante declaratii!

"Guvernul trebuie sa se adapteze noii situatii, nu atat prin schimbare de oameni, ci o schimbare de strategie. Presedintele suspendat a primit un verdict foarte clar. CCR urmeaza sa dea si un verdict juridic."

"Consider ca Romania trebuie sa iasa din logica de razboi in care sta de 8 ani de zile, iar Guvernul trebuie sa dea raspunsuri serioase. Romanii si-au spus cuvantul la vot si sunt obositi, iar din acest moment trebuie sa incepem reconstructia tarii."

"Cabinetul actual a fost si ramane un cabinet cu mandat limitat, pana in noiembrie. Viitoarea majoritate parlamentara va decide structura viitoare a Guvernului. Daca USL va avea majoritatea, va decide o noua structura, europeana."

"Am apreciat ca deciziile trebuie luate rapid si inclusiv in cursul zilei de azi trebuie sa prezinte presedintelui Antonescu propunerile de remaniere. Presedintele Crin Antonescu a acceptat toate aceste propuneri. Imi doresc ca in cursul serii sa aiba loc depunerea juramantului si de maine sa intram in activitatea normala."

"Ioan Rus si Paul Dobre au avut o activitate ireprosabila, si-au facut datoria si in acest context de acuzatii iresponsabile si virulente din partea domnului Basescu au inteles sa-si asume o responsabilitate pe care, din punct de vedere politic, intotdeauna trebuie sa o asigure cineva."

FOTO: Intact Images

Curtea Constitutionala revine cu o adresa catre Guvern. Magistratii solicita listele electorale permanente... Seful de la Evidenta Populatiei, urmarit penal in dosarul privind referendumul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x