Antena Căutare

UPDATE! Afacerea Turceni & Rovinari: Dan Sova, in vizorul DNA

Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat inaintarea unui dosar catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in care apar numele presedintelui PSD, Victor Ponta, si cel al deputatului social-democrat Dan Sova. Sesizarea ANAF se refera la o serie de nereguli in contractele semnate cu unitatile energetice de la Turceni si Rovinari, companii care ar fi incheiat contracte de consultanta de 7,7 milioane de lei cu firma de avocatura a lui Dan Sova, la interventia lui Victor Ponta.

UPDATE 16.05: Sesizarea ANAF trimisa Directiei Nationale Anticoruptie privind un prejudiciu de 67 milioane de lei constatat la complexurile energetice Rovinari si Turceni nu il vizeaza pe presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat astazi seful Fiscului, Sorin Blejnar.

UPDATE 14.50: Reprezentantii Complexului Energetic Rovinari considera justificata sesizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) catre Directia Nationala Anticoruptie in cazul presedintelui PSD, Victor Ponta, si al senatorului PSD, Dan Sova.

UPDATE 14.40: Presedintele ANAf, Sorin Blejnar, a confirmat, in cadrul unei conferinte de presa, ca Directia Nationala Anti-Coruptie a fost sesizata in cazul social-democrailor Victor Ponta si Dan Sova

UPDATE 12.40: Fost director la Turceni: Contractele cu Sova au fost benefice pentru ambele parti

"Aici este o chestiune comica, acel control al ANAF nu exista. Zilele trecute fosta mea firma a primit o adresa de la ANAF, acum trei-patru zile prin care ANAF ne scrie ca nu avem calitate sa avem acel act de control. Cand ti se spune asta, am rezerve ca acea sesizare are legatura cu mine sau cu Victor Ponta. Ni se spune ca nu avem calitatea de a vedea acel act. Absolut totul a fost o relatie normala obtinuta in conditii de competitivitate, 40 de euro pe ora, profiturile produse de fosta mea firma la Rovinari si Turceni se ridica la peste 50 de milioane de euro, daca cineva ar vrea sa lege acele contracte de mine si de domnul Ponta e imposibil, pentru ca eu eram la studii la Londra, iar domnul Ponta nu a acordat niciodata consultanta pentru Rovinari si Turceni. Foarte bine ca au facut acest lucru, ca sa vedem daca.... exista mijloace de aparare firesti, le vom aplica in totalitate", a declarat la RTV, senatorul Dan Sova.


De asemenea, presedintele social democrat a a fost informat ca pe data de 6 iunie, inpectorii ANAF au efectuat o inspectie fiscala la domiciliul acestuia.

"Inspectia fiscala nu s-a putut efectua, drept care, in baza art. 50 din OG 92/2003, privind Codul de procedura fiscala, va invitam in data de 24.06.2011, ora 9.00, la sediul Activitatii de inspectie fiscala al Administratiei Finantelor Publice Sector 1 din Bucuresti, strada Marasti nr.4, etaj 4, ocazie cu care veti prezenta, conform art. 56 si 94 din OG 92/2003, urmatoarele documente: copie dupa CI/BI/pasaport, declaratiile anuale de venit pentru anii 2007 si 2008, registrul jurnal de incasari si plati", se arata intr-un document citat de Hotnews.

Mai mult decat atat, in data de 20 iunie 2011, doua publicatii au scris ca in urma unui control efectuat de ANAF la complexele Turceni si Rovinari ar fi aratat ca firma senatorului PSD Dan Sova ar fi incasat ilegal 4,4 milioane de lei.

Victor Ponta a fost avertizat acum aproximativ o luna asupra acestui contract chiar de catre presedintele Basescu. Intr-un dialog avut la Cotroceni, Traian Basescu i-a dat de inteles lui Ponta ca poate scoate la lumina informatii despre contractele cu complexele Midia si Navodari.

Fost director la Turceni: Contractele cu Sova au fost benefice pentru ambele parti... De la CAP, bisnita si Fast Food, la timona politicii dambovitene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x