Antena Căutare

UPDATE! Anchetele DNA privind referendumul, verificate de Senat. PDL nu participa

Biroul Permanent al Senatului a decis constituirea unei comisii care sa verifice anchetele pornite de DNA cu privire la desfasurarea referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, din 29 iulie anul acesta.

UPDATE 18.05: Comisia de ancheta privind activitatea autoritatilor in cazul votului la referendum a fost votata. Amendamentul senatorului PNL Ioan Ghise a fost adoptat cu 62 de voturi "pentru" si doua abtineri, iar hotararea privind infiintarea acestei comisii a intrunit 59 de voturi "pentru" si trei abtineri.

Potrivit votului dat de senatori, din aceasta comisie de ancheta vor face parte senatorii Georgica Severin, Toni Grebla, Ioan Chelaru si Sorin Constantin Lazar, propusi de grupul PSD, Ioan Ghise si Cristian David, propusi de PNL, Albert Almos, propus de grupul UDMR si Vasile Nedelcu, nominalizat de UNPR.

UPDATE 17.55: Senatorii PDL nu sunt de acord cu infiintarea unei comisii de ancheta privind abuzurile semnalate in cercetarile desfasurate de organele statului in cazul votului de la referendumul din 29 iulie, a declarat, luni, liderul grupului PDL din Senat, Cristian Radulescu.

Mai mult, democrat-liberali nici nu vor desemna membri in aceasta comisie, a mai spus Radulescu, potrivit Agerpres.

Seful senatorilor PDL este de parere ca, prin infiintarea comisiei "se incalca nu numai un principiu logic al democratiei - separatia puterilor in stat, ci si alte principii constitutionale.

Decizia de infiintare a comisiei, care va avea 11 membri, s-a luat la sugestia grupurilor parlamentare ale USL. Urmeaza ca propunerea sa fie supusa dezbaterii plenului Senatului, care va lua o hotarare finala in acest sens.

Traian Basescu a facut ce a vrut din Justitie. A dat 50 de decrete pe luna de schimbare a judecatorilor si procurorilor... Adrian Nastase pe blog: Am aflat in inchisoare ce inseamna un smen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x