Antena Căutare

UPDATE! Basescu: Mandatul meu poate fi mai scurt, in Romania presedintele poate fi suspendat

Presedintele Traian Basescu primeste miercuri vizita presedintelui Consiliului European Herman van Rompuy pe teme econonimice, potrivit unui comuncat al Presedintiei.

UPDATE! 10:00 Declaratii Herman van Rompuy:
Felicit Guvernul. Romania a aderat de 5 ani de zile, dar nu ne putam imagina UE fara Romania. Presedintele mi-a anuntat masurile anti-criza. [...] Aceste masuri au produs rezultate si ne asteptam ca acesta sa creasca. [...] FMI se asteapta ca Romania sa aiba crestere economica si in urmatorii ani.


Vreau sa incurajez noul Guvern. Ele sunt indispensabile poporului roman.

Toti lideri europeni au subliniat de mai multe ori ca toate conditiile de aderare la Schengen au fost intrunite. Am inaintat o decizie de a anunta procesul in septembrie 2012.


UPDATE! 9:55 Declaratii Traian Basescu: "Am avut discutii legate de subiectele care framanta Europa, vizavi de lansarea economica in interiorul UE. Am discutat si despre masurile pe care noi o sa le luam.

L-am informat ca vom reveni la sfarsitul anului la salariile de dinainte de reducere pentru a incuraja consumul"

Am vorbit despre bugetul UE 2012-2020, pentru ca Romania are nevoie de sustinerea, chiar cresterea fondurilor de coeziune. Coeziunea priveste si zona euro si zona non-euro.


UPDATE! 9:50 Presedintele Traian Basescu i-a spus oaspetelui sau faptul ca in Romania "presedintele poate fi suspendat".

"Da, este al doilea mandat, dar mandatul meu este mai scurt decat al dumneavoastra", a spus Van Rompuy, insa seful statului a replicat: "Nu poti sa stii. In Romania, presedintele poate fi suspendat, ceea ce nu e cazul pentru presedintele Consiliului European".

"Intalnirea va constitui un prilej pentru un schimb de opinii pe marginea unor subiecte de actualitate de pe agenda europeana, cu accent pe eforturile europene care vizeaza relansarea cresterii economice, modul de functionare a Consiliului European, dar si finalizarea procesului de aderare a Romaniei la spatiul Schengen", se arata intr-un comunicat remis, marti, agentiei Mediafax.

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, efectueaza astazi o vizita la Bucuresti si a fost primit marti dimineata de presedinte la Palatul Cotroceni.

Cei doi urmeaza sa sustina declaratii de presa la ora 09:45. De asemenea, van Rompuy va sustine un discurs in plenul Parlamentului, incepand cu ora 10:00.




Foto: qmagazine.ro

Radu Mazare este audiat pentru retrocedari ilegale... Mircea Geoana anunta ca voteaza motiunea de cenzura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x