Antena Căutare

UPDATE! CCR: Legea privind comasarea alegerilor, partial neconstitutionala

Curtea Constitutionala a dat astazi verdictul in cazul legii comasarii alegerilor, aceasta fiind declarata neconstitutionala. Astfel, alegerile nu pot fi comasate.

UPDATE 14.00: Legea comasarii alegerilor este doar partial neconstitutionala. Daca Parlamentul va revizui articolele considerate neconstitutionale de CCR, comasarea alegerilor locale si parlamentare ar putea fi realizata

CTP: "Curtea Constitutionala nu mai stie de frica lui Basescu"

Victor Ponta, a declarat ca Emil Boc ar trebui sa-si dea demisia pentru ca Guvernul si-a asumat raspunderea pe o lege neconstitutionala.

Este pentru a treia oara cand CCR a reluat dezbaterile pe legea comasarii alegerilor. Saptamana trecuta, Curtea a amanat decizia solicitand Parlamentului mai multe detalii.

Astfel Curtea Constitutionala a admis sesizare USL.

USL a sesizat Curtea Constitutionala dupa respingerea motiunii de cenzura depuse dupa asumarea raspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentantii Uniunii mentionand ca cer CC "o atitudine de respect fata de lege si democratie".


Foto: Intact Images

CTP: "Curtea Constitutionala nu mai stie de frica lui Basescu"... Traian Basescu renunta la alegerile comasate: locale in primavara, parlamentare in toamna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x