Antena Căutare

UPDATE! Dan Ioan Popescu: Astept justificarea confiscarii celor 4 milioane de lei. Voi apela la instantele internationale

Fostul ministru al Industriilor din Cabinetul Nastase Dan Ioan Popescu (DIP) a declarat in exclusivitate pentru Antena 3 ca oficial nu cunoaste motivul confiscarii celor 4 milioane de lei din averea sa.

UPDATE! DIP a declarat ca intentioneaza sa apeleze la instantele internationale. "Ma voi adresa la instantele internationale ca sa arat ce este in justitia romana". "O parte din averea mea a fost pusa sub sechestru, acum sase ani de zile, chiar daca justitia nu avea acest drept", a conchis politicanul.


"Astept cu nerabdare justificarea acestei decizii. Am urgentat avocatii sa vad despre ce este vorba", a declarat membrul PC.

„Este aberant ca in justitia romana, timp de patru ani, sa ma duc sa intreb 'dar de ce mă chemati'. 'O sa aflati'. Patru ani de zile, completul asa mi-a spus: 'O sa aflati',
a explicat politicianul, in cadrul unei interventii la Antena 3.


Instanta a decis confiscarea a mai bine de patru milioane de lei din averea fostului ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu. Veniturile sunt obtinute in perioada in care acesta era demnitar in cabinetul Adrian Nastase.

Cele peste patru milioane de lei trebuie platite catre bugetul de stat in termen de 30 de zile, insa numai dupa ce decizia va fi definitiva si irevocabila. Deocamdata, ea poate fi atacata cu recurs. Fostul ministru si sotia sa au fost obligati sa plateasca si cheltuielile de judecata, in valoare de aproape 18.000 de lei.

Acest proces a inceput in 2006, cand Comisia de cercetare a averilor demnitarilor de la Inalta Curte a constatat ca fostul ministru nu poate justifica aproximativ un milion de euro.

Nastase: UDMR alege daca "isi va baga mintile in cap" sau se va revolta... Surse: Averea lui Laszlo Boberly, in vizorul ANI inca din 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x