Antena Căutare

UPDATE! Guvernul a adoptat proiectul de buget pe 2012: Pensiile si salariile raman inghetate

Guvernul Romaniei a adoptat, in sedinta de vineri, proiectul de buget pe anul viitor. Pensiile si salariile raman inghetate.
























De departe, cele mai drastici taieri au fost la Ministerul Administratiei si Internelor. Dar si cel al Muncii. Internele primesc in 2012 doar 7,8 miliarde de lei, cu 1,7 miliade mai putin fata de ce-a avut in buget, anul acesta. De cealalta parte, banii pentru Munca au fost taiati cu 1,3 miliarde. Astfel, Ministerul Muncii va primi, anul viitor, putin sub 32 de miliarde de lei.

O taiere semnificativa se va face si la Agricultura, care va primi cu un miliard de lei mai putin fata de 2011. Va avea la dispozitie aproape 15 miliarde de lei pentru a pune pe picioare sectorul considerat unul prioritar in 2012. Buget in scadere va avea si Ministerul Culturii. Chiar daca suma nu pare mare, in comparatie cu taierile de la celelalte ministere, cele aproape 196 de milioane de lei care dispar de la Minister reprezinta aproximativ un sfert din bugetul institutiei in 2011.

Mai norocoase sunt ministerele Educatiei si Turismului. Nu vor primi bani mai multi, ci se vor multumi cu un buget in scadere usoara. Astfel, Turismul va primi 3,1 milioarde le lei, redus cu 300 de milioane fata de 2011. Si Educatia va ceda bani. Renunta la 200 de milioane de lei. Exista insa o explicatie. Anul viitor, unele proiecte vor primi finantate din fonduri externe nerambursabile.



Citeste si Jurnalul

Foto: Intact Images

Ion Iliescu, la un pas sa fie impuscat de un SPP-ist... Ion Iliescu: Consider capitolul Geoana incheiat. Nici nu vreau sa-l mai comentez...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x