Antena Căutare

UPDATE! Guvernul isi asuma raspunderea pentru comasarea alegerilor

Guvernul Emil Boc a decis sa ceara adoptarea legii privind comasarea alegerilor prin asumarea raspunderii. Astfel, alegerile locale si parlamentare vor fi organziate in 2012, in aceeasi zi.

UPDATE 12.15:
Legea privind comasarea alegerilor este cel de-al doilea proiect adoptat astazi, dupa cel cu promovarea judecatorilor de la ICCJ. Aceasta lege privind comasarea alegerilor este un proiect cu caracter tehnic. In 2012, alegerile parlamentare si locale vor fi comasate

UPDATE 12.05: Daniel Constantin: USL va depune motiune de cenzura pe proiectele de lege privind comasarea alegerilor si promovarea judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Votul va avea loc pe 22 decembrie.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza aceasta decizie, presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca e un fapt banal, intrat in cutuma actualei guvernari. „M-as fi mirat sa nu procedeze astfel", a spus copresedintele USL.

Liderii Coalitiei au decis, luni dimineata, ca Guvernul sa inceapa in aceasta saptamana procedurile de angajare a raspunderii pentru legile privind comasarea alegerilor si promovarea judecatorilor la ICCJ, propunerea catre Parlament fiind ca asumarea sa fie angajata joi, 15 decembrie.

"A fost luata decizia politica de angajare a raspunderii Guvernului pentru cele doua proiecte de legi, intentia fiind ca actele normative sa fie sustinute in Parlament joi, 15 decembrie", au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

Sedinta liderilor coalitiei a precedet reuniunea Executivului.

Guvernul s-a reunit in sedinta la ora 10.00, pentru a discuta proiectele de legi privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare si promovarea judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Partidele parlamentare, invitate de Basescu la Cotroceni pentru consultari... FOTO! Elena Udrea, vizita de lucru la statiunea Vidra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x