Antena Căutare

UPDATE! Melescanu, votat in plen ca sef al SIE

Melescanu a fost ales marti in Parlament ca sef al SIE. S-au inregistrat 238 de voturi pentru si 1 impotriva, in cadrul unui vot secret.

UPDATE! 14:44 Teodor Melescanu a fost ales, cu 238 de voturi pentru si 1 impotriva, ca director SIE.



UPDATE!
12:57 "Consider ca aceasta practica instituita de a numi la serviciile de informatii din Romania persoane care provin nu din majoritate, ci din opozitie, este o buna practica democratica. Am considerat ca ar fi pacat sa fie intrerupta aceasta practica din cauza crizei parlamentare, asa ca mi-am asumat-o. E o decizie a mea", a spus Melescanu.

Teodor Melescanu a fost validat de Comisiile de aparare ale Camerei Deputatilor si Senatului, impreuna cu Comisia parlamentara speciala de supraveghere a activitatii SIE. Acesta a afirmat in fata comisiilor ca nu a fost informator si nu a facut parte "nici din structurile de securitate ale statului roman".

UPDATE! 11:16 Teodor Melescanu a ajuns la Parlament, unde este audiat de Comisiile pentru aparare de la Camera Deputatilor si de la Senat si de Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SIE.




Au inceput audierile lui Teodor Melescanu in Comisiile pentru aparare de la Camera Deputatilor si de la Senat si de Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SIE.

Melescanu a precizat, inaintea audierilor, ca decizia de a accepta propunerea presedintelui Basescu a fost una personala, in conditiile in care nu exista dialog politic intre Traian Basescu si partide.

"Este o decizie personala pe care am adoptat-o. Fundamental a fost lipsa dialogului politic intre presedinte si partide, care ar fi putut sa creeze conditiile pentru ca aceasta decizie sa nu fie una personala, ci una a partidului (PNL - n.r.)", a spus Melescanu, citat de Mediafax.


Votul privind numirea lui Melescanu la conducerea SIE va avea loc la ora 13.00. USL a anuntat ca nu va participa nici la votul in plen.

Melescanu va fi audiat, in jurul orei 10.30, in Comisiile pentru aparare din Camera Deputatilor si Senat, precum si in Comisia speciala pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SIE.


Senatul si Camera Deputatilor se reunesc, astazi, in sedinta comuna, pentru a valida propunerea de numire a lui Teodor Melescanu in functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE).

Luni, senatorul a fost propus de presedintele Traian Basescu pentru functia de director al SIE.

Diplomat de cariera, sef la SIE - Cine este Teodor Melescanu

Crin Antonescu: Teodor Melescanu va fi exclus din PNL


Foto: Intact Images

Mihail Hardau: "Mi se pare normal ca Elena Udrea sa candideze la functia de primar al Capitalei"... Ponta: Daca vrea, Guvernul poate reduce taxele la benzina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x