Antena Căutare

UPDATE! Motiunea de cenzura, citita in Parlament

Motiunea de cenzura "Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!" a fost citita in plenul Parlamentului. Actul va fi supus dezbaterilor si votat vineri, incepand cu ora 9:00.

Citirea motiunii a inceput in jurul orei 18:35 si s-a incheiat la ora 19:43.


Din totalul de 460 de parlamentari, in sala au fost prezenti 346 de deputati si senatori, 114 fiind absenti, informeaza.

Potrivit Mediafax, la sedinta nu a participat premierul Mihai Razvan Ungureanu si nici ministrii.


Motiunea de cenzura a fost depusa, saptamana trecuta, la Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor si este semnata de 116 parlamentari, numarul minim necesar pentru initierea acestui demers. Documentul are 15 pagini si este structurat pe trei capitole.


Chestorul Senatului Radu Berceanu a precizat ca, initial, s-a propus ca sedinta Parlamentului pentru dezbaterea motiunii sa aiba loc joi, insa, din motive de agenda externa, s-a stabilit ca aceasta sa aiba loc vineri, informeaza Mediafax.

Potrivit deputatului Mircea Dusa, liderul grupului PSD de la Camera Deputatilor, aceste capitole se refera la "gestionarea frauduloasa" de catre Guvern a resurselor tarii prin privatizari, alocarea de bani de catre Guvernul Ungureanu, pe criterii politice, pentru primariile PDL, UNPR si UDMR, respectiv reorganizarea, prin interventia Guvernului si "incalcarea autonomiei universitare", a UMF Targu Mures si infiintarea liniei de limba maghiara. Potrivit lui Dusa, exista si "o sansa matematiaa" de votare a motiunii de catre plenul reunit al celor doua Camere.

foto: Intact Images

Cererea USL privind revocarea Robertei Anastase, respinsa de Comisia juridica a Camerei Deputatilor... Radu Berceanu: "Toti cei care pleaca din PDL sunt niste tradatori"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x