Antena Căutare

UPDATE: Opozitia a depus motiunea de cenzura. Votul, pe 27 octombrie!

Opozitia a depus, astazi, la biroul presedintelui Senatului, motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc. Aceasta a fost semnata de 209 parlamentari, iar textul a fost aprobat in prealabil de Birourile permanente ale PSD, PNL si PC. Documentul este intitulat "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara".

UPDATE 17.05: Motiunea va fi prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului in 20 octombrie, urmand ca dezbaterea textului si votul asupra motiunii sa aiba loc in 27 octombrie.

"Astazi depunem motiunea de cenzura, dupa intalnirea liderilor din Opozitie. Textul motiunii este aproape finalizat. Semnaturile le strangem de la colegii nostri parlamentari", a anuntat, luni, liderul PSD, Victor Ponta.

"Saptamana viitoare se va dezbate si vota aceasta motiune", a mai spus Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, se declara sceptic in ceea ce priveste trecerea motiunii de cenzura de Parlament. Liderii PSD sunt mai optimisti si il vad ca viitor premier pe Victor Ponta.

Ambii lideri ai Opozitiei au o tinta comuna: plecarea de la Cotroceni a presedintelui Traian Basescu.

Liderul PC a precizat ca viitorul guvern va continua angajamentele pe care Romania le are pe plan international.

"Cred ca ar trebui sa demonstram prin primele masuri ca fondurile europene reprezinta alternativa la un imprumut cu FMI. Nu avem nevoie, din punctul nostru de vedere sa facem un nou imprumut, ci trebuie sa ne concentram pe absorbtia de fonduri europene, ca sa oferim garantia ca Romania poate iesi din criza", a spus Daniel Constantin.

Liderii partidelor de la Putere spun insa ca motiunea de cenzura initiata de PSD nu va crea nicio problema coalitiei de guvernare.

Pentru ca motiunea sa treaca sunt necesare 236 de voturi. Cu acest numar de voturi guvernul Boc va cadea.

Ponta: Politica de taraba si santaj a Guvernului Boc va continua pana la motiune... Traian Basescu: Includerea R.Moldova in grupul Balcanilor este o necesitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x