Antena Căutare

UPDATE! Regele Mihai va fi invitat in Parlament pe data de 25 octombrie. Propunerea a trecut cu 203 voturi "pentru"

Regele Mihai va fi invitat in plenul Parlamentului pe data de 25 octombrie, cu ocazia zilei sale de nastere.

UPDATE!


Fostul premier, Calin Popescu Tariceanu a cerut, marti, Parlamentului sa voteze in plen invitarea Regelui Mihai I in fata celor doua camere ale Legislativului din Romania.

Ulterior, vicepresedintele PDL Theodor Paleologu a cerut parlamentarilor PDL sa voteze in favoare prezentei Regelui in plen.

„Tocmai pentru ca presedintele Traian Basescu a spus ce a spus in iunie, este o chestiune de obraz pentru noi toti sa votam pentru invitarea Regelui pe 25 octombrie", a declarat Paleologu.

Propunerea privind organizarea unei sedinte solemne a Parlamentului in 25 octombrie la care sa fie invitat Regele Mihai a fost introdusa pe ordinea de zi a plenului reunit de marti, la solicitarea Opozitiei.

Parlamentarii au acceptat, cu 191 de voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si 113 abtineri, introducerea pe ordinea de zi a sedintei comune de marti a Senatului si Camerei Deputatilor, a unui punct suplimentar privind organizarea, pe 25 octombrie, a unei sedinte solemne la care sa fie invitat Regele Mihai.

Solicitarea de introducere a acestui punct pe ordinea de zi a fost facuta de catre liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu.

"As dori sa aveti amabilitatea sa introduceti ca punct suplimentar solicitarea grupurilor parlamentare PNL pentru ca in ziua de 25 octombrie sa organizam o sedinta solemna a Parlamentului, ocazie cu care sa-l invitam pe Regele Mihai sa se adreseze Parlamentului, ocazie care ar marca implinirea varstei de 90 de ani a Majestatii Sale si, in acelasi timp, ar fi un prilej de evocare istorica si de omagiere a singurei personalitati in viata inca dintre sefii de stat din perioada celui de-al doilea razboi mondial. Ar fi un bun prilej sa ne intoarcem privirea spre momentele importante ale istoriei romanesti, ar fi un bun prilej sa aratam ca ne pretuim istoria si oamenii care au faurit istoria acestei tari", a declarat Calin Popescu Tariceanu in plenul reunit al Parlamentului.

La randul sau, presedintele PSD, Victor Ponta, a apreciat ca propunerea lui Tariceanu este una "de bun simt, de normalitate intr-o societate care are foarte putine repere si foarte putine momente de normalitate". Ponta a precizat ca parlamentarii PSD vor vota in favoarea propunerii lui Tariceanu.

Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu a facut un apel, marti, in plenul reunit, la colegii sai de partid, sa accepte organizarea unei sedinte solemne pe 25 octombrie la care sa fie invitat Regele Mihai, aratand ca "este o chestiune de obraz", tocmai pentru ce a spus in iunie presedintele Basescu.

"Fac apel catre colegii din grup sa voteze si ei pentru invitarea Regelui Mihai. Este o chestiune de obraz, motivul invocat ca Regele Mihai nu ar fi sef de stat nu tine", a spus Toader Paleologu.



Foto: Intact Images

Dilema lui Ludovic Orban: Trebuie sa aleg intre fratele meu si valorile in care cred... Elena Udrea, tentata de partidul lui Dan Diaconescu pentu formarea unei coalitii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x