Antena Căutare

UPDATE! Ritli Ladislau, noul ministru al Sanatatii, a depus juramantul

"Dupa consultarile cu Partidul Democrat-Liberal, membrii coalitiei au ajuns la un consens, si anume Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) sa fie coordonata de Ministerului Sanatatii (MS), pentru ca in acest fel pot fi realizate cel mai eficient politicile publice in domeniu", a anuntat UDMR, intr-un comunicat, adaugand ca il Uniunea l-a propus oficial pe Ritli Ladislau pentru functia de ministru al Sanatatii.

UPDATE 21.45: Ritli Ladislau a citit juramantul in fata sefului statului, rostind la sfarsit cateva cuvinte in limba maghiara, dupa care a dat mana cu presedintele. Seful statului a semnat, vineri, la propunea premierului, decretul de numire a lui Ritli Ladislau in functia de ministru al Sanatatii.

Traian Basescu: "Nu investim in sanatate pana nu inchidem robinetele prin care se scurg banii"

Presedintele Traian Basescu i-a spus, miercuri, noului ministru al Sanatatii, Ridli Ladislau, ca spera sa inteleaga ceea ce predecesorul nu a inteles, ca nu se pot da alti bani la sanatate pana nu se inchid robinetele prin care se scurg bani spre ale directii, nu spre bolnavi.

"Vreau sa stiti ca dau o atentie deosebita reformei in sanatate si vreau sa intelegeit ceea ce predecesorul dumneavoastra n-a inteles ca nu se pot da alti bani la sanatate, pana nu inchidem robinetele prin care se scurg banii de la sanatate dar nu inspre bolnavi, ci inspre alte directii", a spus seful statului.


UPDATE 19.20:
Emil Boc: "Principalul obiectiv a lui Ritli Ladislau este continuarea reformei in sanatate"

UPDATE 19.05:
Presedintele Traian Basescu a semnat decretul privind numirea lui Ritli Ladislau in functia de ministru al Sanatatii, informeaza Administratia Prezidentiala.

UPDATE 17.35: Premierul Emil Boc a acceptat nominalizarea UDMR pentru fotoliul de ministru al Sanatatii. Ritli Ladislau va depune chiar astazi juramantul, in fata presedintelui Traian Basescu.

Medicul Ritli Ladislau, propus de UDMR pentru a ocupa functia de ministru al Sanatatii, a declarat ca va accepta oferta "daca presedintele Romaniei a acceptat nominalizarea" si spune ca va continua proiectele incepute de predecesorul sau, Cseke Attila.

Cine este Ritli Ladislau

Director medical al Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu" din Oradea, Ritli Ladislau este considerat unul dintre cei mai prestigiosi medici oncologi. CV-ul sau nu este insa chiar imaculat.

In 2002, Ritli Ladislau a fost demis din fruntea Directiei judetene de Sanatate, fiind gasit responsabil, pe linie politica, pentru gestionarea defectuoasa a tragediei de la Maternitatea Oradea, unde, 20 de bebelusi au decedat in conditii suspecte, de-a lungul unui an.

In timpul Guvernului Tariceanu, Ladislau a revenit in functia de sef al Autoritatii judetene de Sanatate Publica, din 2007 pana in 2009. Apoi, in 2010, a fost demis din motive politice. Si a ajuns director medical al Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea.

Pe de alta parte, Ritli Ladislau este tatal lui Ritli Csongor Ladislau, fost director al Spitalului de Recuperare din Baile 1 Mai si consilier al fostului ministru Cseke Attila.

Stire in curs de actualizare...

Vanghelie, "care este", vrea sa-si trimita baiatul sa studieze la Oxford... Lider PDL cu datorii blocheaza fonduri europene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x