Antena Căutare

UPDATE! Scandalul de mita din PE: Severin se autosuspenda, ceilalti doi demisioneaza

Procurorii anticoruptie au decis luni sa se sesizeze, din oficiu, privind posibila savarsire a unor fapte de coruptie de catre liderul europarlamentarilor PSD, Adrian Severin, a declarat purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan. Politicianul s-a autosuspendat, astazi, din functia de vicepresedinte al PSD.

UPDATE 15.30: Vicepresedintele grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a sugerat ca Adrian Severin ar trebui sa demisioneze din PE. Acesta a declarat ca "orice caz de coruptie sau semicoruptie este total inacceptabil. Suntem bine platiti pentru munca noastra si cineva nu ar trebui sa fie platit pentru un lucru pentru care e deja platit in Parlamentul European".

UPDATE 14.20: Slovenul Zoran Thaler si-a dat demisia din functia de eurodeputat in urma scandalului. Ernst Strasser, fost ministru austriac de externe, si-a anuntat demisia inca de duminica.

UPDATE 13.40: Europarlamentarul PSD Adrian Severin a decis luni sa se autosuspende din Biroul Permanent National al PSD pana la clarificarea situatiei sale in Parlamentul European.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, luni dimineata, ca situatia lui Adrian Severin va fi discutata in cadrul Biroului Permanent National (BPN) al partidului. "Acum de dimineata am avut o discutie cu domnia sa. La 11.30 discutam la BPN si va anuntam. (...) Cred ca e normal sa vorbesc in cadrul conducerii intai si dupa aceea sa va informez", a spus Ponta.


"Cred ca a facut ceea ce trebuia sa faca (...) Rezultatul anchetei din PE va decide ce vom face in viitor (in privinta lui Severin - n.r.), a spus Ponta dupa sedinta BPN al PSD.

DNA, autosesizare in cazul Adrian Severin

"Procurorii DNA au luat act de aspectele semnalate de mass-media din Romania, dar si de presa internationala si au decis sa se sesizeze din oficiu si sa efectueze verificari privind posibila savarsire a unor fapte de coruptie de catre Adrian Severin, membru al Parlamentului European"


Cotidianul britanic The Sunday Times a publicat un articol potrivit caruia trei europarlamentari - slovenul Zoran Thaler, austriacul Ernst Strasser si Adrian Severin - s-ar fi declarat dispusi "sa-si vanda serviciile" contra unor sume de pana la 100.000 de euro unor jurnalisti ai publicatiei mentionate care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby. Parlamentul European a decis sa lanseze o investigatie in urma informatiilor aparute in cotidianul britanic.

sursa:Hotnews

foto:Intact Images

1.225 de dosare ale fostei Securitati, transmise catre CNSAS... Adrian Severin raspunde anchetei Sunday Times: "Nu sunt corupt, sunt doar un om foarte incomod"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x