Antena Căutare

UPDATE! UDMR ramane la putere?

UDMR decide daca ramane sau nu la guvernare! La sfarsitul Consiliului Permanent de la Targu Mures, Marko Bela a anuntat ca, inciuda problemelor din Coalitie, UDMR ar putea sprijini in continuare Guvernul. "Solicitam partenerilor nostri ca zilele urmatoare sa gaseasca solutii pentru deblocarea situatiei si pentru adoptarea Legii Educatiei. Fara aceasta deblocare, nu cred ca UDMR poate merge mai departe," a adaugat Marko Bela, precizand ca, daca nu se reuseste acest lucru legea educatiei,nu se va reusi nici cu alte prioritati, cum ar fi legea salarizarii.

Liderii UDMR din teritoriu sunt nemultumiti ca se tot amana adoptarea Legii Educatiei, cea care prevede drepturi sporite pentru minoritatea maghiara. Asa ca se gandesc serios daca e cazul sa iasa de la guvernare.

Democrat-liberalii sunt insa optimisti si cred ca nu se pune problema ruperii coalitiei.

UDMR le-ar putea cere partenerilor din Guvern un termen limita pentru adoptarea Legii Educatiei. Potrivit unor surse, la ultimele negocieri care au avut loc la Palatul Victoria, premierul Emil Boc le-ar fi promis ca zonele locuite preponderent de maghiari vor avea prioritate la stabilirea viitorului buget.

Intre timp, opozitia e gata de negocieri. Cel putin liberalii.

Daca UDMR intelege ca este parte dintr-un Guvern care ruineaza Romania (...) si doreste sa caute o alta formula si o alta cale, stam de vorba cu cea mai mare placere si eu personal, cu cea mai mare incredere. Asta nu inseamna insa ca PNL isi va modifica sau isi va tranzactiona pozitia politica in legatura, de pilda, cu Legea Educatiei Nationale", a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu.

Tensiunile au inceput sa apara in coalitie dupa ce magistratii Curtii Constitutionale au decis ca asumarea raspunderii pe Legea Educatiei este neconstitutionala.

Marko Bela: Legea educatiei nu este un pretext de a iesi din coalitie... Desfiintarea TVR3 si TVR Info, aprobata tacit in Camera Deputatilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x