Antena Căutare

USL cere demisia ministrului de finante Gheorghe Ialomitianu

USL solicita demisia de urgenta a ministrului Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, pe motiv ca acesta ar fi mintit in legatura cu presupusa cerere de majorare a taxelor si impozitelor locale venita din partea primarilor, USL calificandu-l "incompetent, iresponsabil si mincinos".

"Uniunea Social Liberala solicita demisia de urgenta a ministrului Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, deoarece acesta a mintit in legatura cu presupusa cerere de majorare a taxelor si impozitelor locale venita din partea primarilor. Prin prestatia deplorabila avuta in ultimele zile, ministrul Ialomitianu si-a mai adaugat la profilul sau public un nou atribut. in acest moment, domnia sa nu este doar incompetent si iresponsabil, ci si mincinos", se arata intr-un comunicat al USL.

Potrivit USL, autoritatile locale, in general, si Asociatia Municipiilor din Romania, in special, nu au solicitat Guvernului majorarea de la 20% la 50% a limitei pana la care pot fi crescute taxele locale si la nivel local s-au adoptat deja hotarari prin care taxele nu se vor modifica in 2012 fata de nivelul din 2011.

"Ministrul Ialomitianu a incercat sa legitimeze printr-o minciuna intentia Guvernului din care face parte de a lovi din nou in populatie si de a baga inca o data mana in buzunarele romanilor. Aceasta este o noua dovada a faptului ca politicile inguste ale austeritatii, pe care actuala putere continua sa le promoveze sunt falimentare", mentioneaza USL.

USL considera ca Guvernul incearca inca de pe acum sa astupe gaura pe care o va crea in buget, in anul 2012, "pe spatele populatiei, a celor care au fost loviti din plin de criza si de incompetenta actualei puteri".

Articolul continuă după reclamă

"Ministrul Gheorghe Ialomitianu a mintit in fata intregii tari. in acest moment, are datoria morala de a-si prezenta demisia", se mai arata in comunicat.

Guvernul a decis ca nu poate fi de acord cu majorarea anul viitor a taxelor si impozitelor locale, conform solicitarii asociatiilor de primari, considerand ca in aceasta perioada "nu este bine" sa fie aplicata o astfel de crestere a taxelor, a declarat, marti, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

Anterior, ministrul Finantelor a afirmat ca va transmite Guvernului propunerea primita de la asociatiile de primari de ridicare de la 20% la 50% a limitei pana la care pot fi majorate impozitele si taxele locale sau eliminarea pragului maxim actual, de 20%, cu posibilitatea ca taxele sa poata fi crescute in raport cu puterea financiara a locuitorilor.

El a precizat ca propunerea va fi inaintata Guvernului in sedinta de miercuri, sub forma unei ordonante de urgenta.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intact Images

Camera Deputatilor vrea sa cumpere dulciuri in valoare de 36.000 lei... Proiect de lege: Cersetoria pedepsita cu inchisoarea, darea de bani cersetorilor cu amenda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x